Met zijn vertrek raakt Tesla weer één van de leidende figuren uit de onderneming kwijt. Hij speelde met name een grote rol bij de pogingen van Tesla om zelf chips te maken en zo niet meer afhankelijk te zijn van externe leveranciers.

Tesla heeft zijn vertrek inmiddels bevestigd: "Het was vandaag de laatste dag voor Keller bij Tesla waar hij leiding gaf aan laag-voltage hardware, Autopilot software en infotainment. Voordat hij naar Tesla kwam was Keller’s passie microprocessorengineering en hij gaat nu naar een bedrijf waar hij zich daar weer volledig op kan concentreren. We waarderen zijn bijdragen aan Tesla en wensen hem succes."

Het Autopilot team komt nu onder leiding van Pete Banon die vroeger samen met Keller bij Apple werkte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding