Nederlander Bram Schot nu baas van Audi

De Nederlander Bram Schot (56) wordt tijdelijk topman van Audi.

Schot, sinds 1 september vorig jaar lid van de Raad van Bestuur van Audi en daar verantwoordelijk voor de marketing, vervangt Rupert Stadler die maandag door justitie is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dieselgate. Justitie pakte Stadler op omdat verwacht werd dat hij documenten zou gaan verduisteren.

Schot werkte eerder bij Volkswagen en genoot daar zoveel vertrouwen dat hij werd ‘bevorderd’ tot directeur bij Audi. Hij begon zijn autocarrière in 1982 bij DAF om vervolgens president-directeur te worden van het toenmalige DaimlerChrysler Nederland. Later vertrok hij voor dat concern naar Italië. Bij Volkswagen was hij laatstelijk verantwoordelijk voor de marketing bij de divisie bestelwagens.

De officiële verklaring van Audi is HIER te vinden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlander Bram Schot nu baas van Audi - Automobielmanagement.nl

Nederlander Bram Schot nu baas van Audi

De Nederlander Bram Schot (56) wordt tijdelijk topman van Audi.

Schot, sinds 1 september vorig jaar lid van de Raad van Bestuur van Audi en daar verantwoordelijk voor de marketing, vervangt Rupert Stadler die maandag door justitie is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dieselgate. Justitie pakte Stadler op omdat verwacht werd dat hij documenten zou gaan verduisteren.

Schot werkte eerder bij Volkswagen en genoot daar zoveel vertrouwen dat hij werd ‘bevorderd’ tot directeur bij Audi. Hij begon zijn autocarrière in 1982 bij DAF om vervolgens president-directeur te worden van het toenmalige DaimlerChrysler Nederland. Later vertrok hij voor dat concern naar Italië. Bij Volkswagen was hij laatstelijk verantwoordelijk voor de marketing bij de divisie bestelwagens.

De officiële verklaring van Audi is HIER te vinden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding