Stadler ook weg als commissaris VW Groep

Audi-directeur Rupert Stadler is vanwege zijn arrestatie eerder deze week niet alleen tijdelijk geschorst als CEO van Audi maar ook als lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep.

Die raad heeft dat dinsdag besloten, aldus een korte bekendmaking van Volkswagen AG. Stadlers vervanger, de Nederlander Bram Schot, ‘is uitgenodigd om als gast aanwezig te zijn bij de vergaderingen van de Raad van Toezicht.’ De schorsingen van Stadler zijn tijdelijk totdat de omstandigheden die hebben geleid tot zijn arrestatie zijn opgehelderd, voegt de autofabrikant nog toe. Verdere mededelingen zijn tot nu toe niet gedaan.

Volgens de Wolfsburger Allgemeine is Stadler opgesloten in een huis van bewaring voor verhoorgevallen in Augsburg. Hoe lang dat gaat duren is nog onduidelijk, aldus de krant. Handelsblatt voegt daar in een commentaar aan toe ‘dat de officier van justitie nu wil doorhalen. "De tijd van spelletjes spelen is voorbij voor de autobazen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stadler ook weg als commissaris VW Groep - Automobielmanagement.nl

Stadler ook weg als commissaris VW Groep

Audi-directeur Rupert Stadler is vanwege zijn arrestatie eerder deze week niet alleen tijdelijk geschorst als CEO van Audi maar ook als lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep.

Die raad heeft dat dinsdag besloten, aldus een korte bekendmaking van Volkswagen AG. Stadlers vervanger, de Nederlander Bram Schot, ‘is uitgenodigd om als gast aanwezig te zijn bij de vergaderingen van de Raad van Toezicht.’ De schorsingen van Stadler zijn tijdelijk totdat de omstandigheden die hebben geleid tot zijn arrestatie zijn opgehelderd, voegt de autofabrikant nog toe. Verdere mededelingen zijn tot nu toe niet gedaan.

Volgens de Wolfsburger Allgemeine is Stadler opgesloten in een huis van bewaring voor verhoorgevallen in Augsburg. Hoe lang dat gaat duren is nog onduidelijk, aldus de krant. Handelsblatt voegt daar in een commentaar aan toe ‘dat de officier van justitie nu wil doorhalen. "De tijd van spelletjes spelen is voorbij voor de autobazen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding