Toyota-baas moet Holden (GM) redden

Holden, het Australische merk van General Motors, zit in de hoek waar de harde klappen vallen. Zeker sinds GM haar enige Australische autofabriek heeft gesloten moeten de bewoners van dat land weinig meer hebben van het merk.

Toyota-baas moet Holden (GM) redden

Tot een jaar of vijftien geleden was Holden veruit het belangrijkste automerk in Australië maar in 2003 moest het die toppositie voor het eerst afstaan aan Toyota. Vorig jaar zakte Holden weg naar de vijfde plaats en afgelopen maand was de slechtste sinds 1948!

Maar nu gaat uitgerekend de man die Toyota naar de top bracht, Dave Buttner, proberen het GM-merk toch weer nieuw leven in te blazen. Hij was liefst 30 jaar werkzaam bij Toyota Australia, de laatste tijd als ‘president’, maar is nu benoemd tot bestuursvoorzitter en directeur van Holden. "Ik ben vereerd en krijg weer nieuwe energie van het idee dat ik dit merk, dat zo nauw met ons land verweven is, naar nieuwe glorie mag leiden," zegt Buttner er zelf van. Hij krijgt alle steun van GM zelf dat Holden ‘een zeldzame parel’ en een puur-Australisch merk noemt.

Toyota-baas moet Holden (GM) redden - Automobielmanagement.nl

Toyota-baas moet Holden (GM) redden

Holden, het Australische merk van General Motors, zit in de hoek waar de harde klappen vallen. Zeker sinds GM haar enige Australische autofabriek heeft gesloten moeten de bewoners van dat land weinig meer hebben van het merk.

Toyota-baas moet Holden (GM) redden

Tot een jaar of vijftien geleden was Holden veruit het belangrijkste automerk in Australië maar in 2003 moest het die toppositie voor het eerst afstaan aan Toyota. Vorig jaar zakte Holden weg naar de vijfde plaats en afgelopen maand was de slechtste sinds 1948!

Maar nu gaat uitgerekend de man die Toyota naar de top bracht, Dave Buttner, proberen het GM-merk toch weer nieuw leven in te blazen. Hij was liefst 30 jaar werkzaam bij Toyota Australia, de laatste tijd als ‘president’, maar is nu benoemd tot bestuursvoorzitter en directeur van Holden. "Ik ben vereerd en krijg weer nieuwe energie van het idee dat ik dit merk, dat zo nauw met ons land verweven is, naar nieuwe glorie mag leiden," zegt Buttner er zelf van. Hij krijgt alle steun van GM zelf dat Holden ‘een zeldzame parel’ en een puur-Australisch merk noemt.