Wendelin Wiedeking keert terug bij Porsche

Porsche heeft haar voormalige topman Wendelin Wiedeking teruggehaald. Wiedeking is lid geworden van het curatorium van de Ferry-Porsche Stichting die door het autobedrijf is opgericht ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan. De stichting heeft de beschikking over 20 miljoen euro om te besteden aan sociale en andere goede doelen.

Wiedeking was vanaf 1992 lid van de Raad van Bestuur van Porsche. Twee jaar later werd hij benoemd tot bestuursvoorzitter. In 2006 volgende de benoeming in de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep en in 2007 ook nog voorzitter van het bestuur van de Porsche Automobil Holding die de aandelenbelangen van de families Porsche en Piëch in VW beheert.

In juli 2009 moest hij echter terugtreden na een volkomen fout gelopen poging van Porsche om de Volkswagen Groep zelf over te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wendelin Wiedeking keert terug bij Porsche - Automobielmanagement.nl

Wendelin Wiedeking keert terug bij Porsche

Porsche heeft haar voormalige topman Wendelin Wiedeking teruggehaald. Wiedeking is lid geworden van het curatorium van de Ferry-Porsche Stichting die door het autobedrijf is opgericht ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan. De stichting heeft de beschikking over 20 miljoen euro om te besteden aan sociale en andere goede doelen.

Wiedeking was vanaf 1992 lid van de Raad van Bestuur van Porsche. Twee jaar later werd hij benoemd tot bestuursvoorzitter. In 2006 volgende de benoeming in de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep en in 2007 ook nog voorzitter van het bestuur van de Porsche Automobil Holding die de aandelenbelangen van de families Porsche en Piëch in VW beheert.

In juli 2009 moest hij echter terugtreden na een volkomen fout gelopen poging van Porsche om de Volkswagen Groep zelf over te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding