In 2009 stapte hij over naar de Volkswagen Groep waar hij onder meer de Polo en Passat maar ook de Bentley Bentayga en de concept Audi TT Sportback op zijn conto heeft. Eén van zijn meest opmerkelijke geesteskinderen is de Lamborghini Egoista die het Italiaanse merk als conceptcar uitbracht ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan.

Momenteel is de Italiaan hoofd van de Audi Concept Design Studio in München maar hij stapt in oktober over naar het Japanse merk uit de Renault-Nissan alliantie. Daar heeft hij de beschikking over drie ontwerpstudio’s, in Okazaki en Tokyo in Japan en in Frankfurt. "Alessandro is een zeer ervaren en deskundig ontwerper met een lange carrière bij de toonaangevende autobedrijven," zegt een tevreden Tsunehiro Kunimoto die als vice-president verantwoordelijk is voor de ontwerpafdelingen bij Mitsubishi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding