Volvo verlengt contract CEO Samuelsson

Volvo Cars heeft het contract van haar CEO en President Håkan Samuelsson met twee jaar verlengd tot 2022.

"Dat biedt het bedrijf continuïteit bij het management om zich om te vormen tot een wereldwijde en gediversifieerde verlener van mobiliteitsdiensten," aldus een verklaring die komt op de dag dat bekend werd dat eigenaar Geely de beursgang van Volvo Cars voorlopig in de ijskast heeft gezet.

Samuelsson is inmiddels al weer zes jaar topman bij Volvo. In die tijd heeft het bedrijf een transformatie doorgemaakt waardoor het Zweedse merk nu een meetellende concurrent in het premium segment is geworden. Onder zijn bewind zijn omzet en winst ook voortdurend toegenomen ‘wat bevestigt dat de strategie werkt en dat Volvo Cars nu sterker in haar schoenen staat dan ooit tevoren in haar geschiedenis’.

De Zweedse dochter van Geely wil nu verder voorop lopen bij de grote ontwikkelingen in de autosector: elektrificering, autonoom rijden en nieuwe methoden voor het bezitten van en/of rijden met een auto. In dat kader heeft Volvo al eerder aangekondigd dat vanaf volgend jaar alle nieuwe modellen in ieder geval ook elektrisch kunnen rijden. Ook werkt Volvo al enige tijd nauw samen met Uber op het gebied van autonoom rijden. Onlangs is Freedom to Move opgericht om nieuwe mobiliteitsdiensten zoals rijden-per-abonnement in de markt te zetten. "De hele autowereld is aan het veranderen, net als de verwachtingen van onze klanten. We moeten en willen aan die eisen voldoen," zegt Samuelsson er zelf over.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo verlengt contract CEO Samuelsson - Automobielmanagement.nl

Volvo verlengt contract CEO Samuelsson

Volvo Cars heeft het contract van haar CEO en President Håkan Samuelsson met twee jaar verlengd tot 2022.

"Dat biedt het bedrijf continuïteit bij het management om zich om te vormen tot een wereldwijde en gediversifieerde verlener van mobiliteitsdiensten," aldus een verklaring die komt op de dag dat bekend werd dat eigenaar Geely de beursgang van Volvo Cars voorlopig in de ijskast heeft gezet.

Samuelsson is inmiddels al weer zes jaar topman bij Volvo. In die tijd heeft het bedrijf een transformatie doorgemaakt waardoor het Zweedse merk nu een meetellende concurrent in het premium segment is geworden. Onder zijn bewind zijn omzet en winst ook voortdurend toegenomen ‘wat bevestigt dat de strategie werkt en dat Volvo Cars nu sterker in haar schoenen staat dan ooit tevoren in haar geschiedenis’.

De Zweedse dochter van Geely wil nu verder voorop lopen bij de grote ontwikkelingen in de autosector: elektrificering, autonoom rijden en nieuwe methoden voor het bezitten van en/of rijden met een auto. In dat kader heeft Volvo al eerder aangekondigd dat vanaf volgend jaar alle nieuwe modellen in ieder geval ook elektrisch kunnen rijden. Ook werkt Volvo al enige tijd nauw samen met Uber op het gebied van autonoom rijden. Onlangs is Freedom to Move opgericht om nieuwe mobiliteitsdiensten zoals rijden-per-abonnement in de markt te zetten. "De hele autowereld is aan het veranderen, net als de verwachtingen van onze klanten. We moeten en willen aan die eisen voldoen," zegt Samuelsson er zelf over.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding