Reeks benoemingen bij autobedrijven

De Nederlandse baas van de M-divisie bij BMW Frank van Meel gaat bij de Duitse autobouwer de Total Vehicle Development leiden. Van Meel stond vier jaar aan het hoofd van de ‘performance brand’ van BMW en werkte daarvoor bij het toenmalige Audi Quattro.

frank van meel

Hij leidde onder meer de ontwikkeling van de M2, M3, M4 CS en de M5 en M5 Competition, Bovendien zijn ook de komende X3 M en X4M SUC’s in zijn tijd ontwikkeld.

Fiat Chrysler staat op het punt Pietro Gorlier te benoemen tot nieuwe directeur Europa. De in Turijn geboren Gorlier werkt nu als chief operating officer bij de onderdelentak Magneti Marelli van FCA. Hij volgt als baas van Europa Alfredo Altavilla op die na de dood van Sergio Marchionne CEO van Ferrari is geworden. Volgens bronnen rond FCA is Gorliers aanstelling nog niet helemaal rond. Zijn vermoedelijke benoeming wordt waarschijnlijk bekend gemaakt als topman Mike Manley zijn plannen voor een herstructurering van het management bij FCA openbaar maakt.

Citroën heeft Pierre Leclercq benoemd tot hoofd van de ontwerpafdeling. Leclercq was sinds september vorig jaar design directeur bij Kia en werkte daarvoor vier jaar bij het Chinese Great Wall Motors en nog eerder bij BMW. Bij Citroën volgt hij Alexandre Malval op die 17 jaar voor PSA heeft gewerkt maar zijn ontwerp-loopbaan begon bij Renault.

Reeks benoemingen bij autobedrijven - Automobielmanagement.nl

Reeks benoemingen bij autobedrijven

De Nederlandse baas van de M-divisie bij BMW Frank van Meel gaat bij de Duitse autobouwer de Total Vehicle Development leiden. Van Meel stond vier jaar aan het hoofd van de ‘performance brand’ van BMW en werkte daarvoor bij het toenmalige Audi Quattro.

frank van meel

Hij leidde onder meer de ontwikkeling van de M2, M3, M4 CS en de M5 en M5 Competition, Bovendien zijn ook de komende X3 M en X4M SUC’s in zijn tijd ontwikkeld.

Fiat Chrysler staat op het punt Pietro Gorlier te benoemen tot nieuwe directeur Europa. De in Turijn geboren Gorlier werkt nu als chief operating officer bij de onderdelentak Magneti Marelli van FCA. Hij volgt als baas van Europa Alfredo Altavilla op die na de dood van Sergio Marchionne CEO van Ferrari is geworden. Volgens bronnen rond FCA is Gorliers aanstelling nog niet helemaal rond. Zijn vermoedelijke benoeming wordt waarschijnlijk bekend gemaakt als topman Mike Manley zijn plannen voor een herstructurering van het management bij FCA openbaar maakt.

Citroën heeft Pierre Leclercq benoemd tot hoofd van de ontwerpafdeling. Leclercq was sinds september vorig jaar design directeur bij Kia en werkte daarvoor vier jaar bij het Chinese Great Wall Motors en nog eerder bij BMW. Bij Citroën volgt hij Alexandre Malval op die 17 jaar voor PSA heeft gewerkt maar zijn ontwerp-loopbaan begon bij Renault.