Zetsche stapt eerder op bij Daimler

Dr Dieter Zetsche stapt volgend jaar mei op als topman van Daimler, twee jaar eerder dan tot nu toe de bedoeling was. Zetsche heeft dan ruim twintig jaar aan het hoofd gestaan van Daimler en Mercedes-Benz. Hij wordt opgevolgd door de Zweed Ola Källenius die al lange tijd als kroonprins wordt beschouwd. Hij wordt dan de eerste niet-Duitser aan de leiding van Daimler.

dieter zetsche

Zetsche, die in mei 65 jaar werd, werkt al sinds 1976 bij Daimler. Na de zogeheten droomfusie met Chrysler, die zijn voorganger Dieter Schrempp in 1998 voltrok, kreeg Zetsche de leiding over de Amerikaanse tak. Hij werd gepromoveerd tot CEO nadat Schremp in 2006 na het ontbinden van de fusie aftrad.

Källenius is 49 en begon meteen na zijn opleiding bij Daimler. Hij zit sinds 2015 in de raad van bestuur en leidt daar sinds begin vorig jaar de divisie onderzoek en ontwikkeling bij Mercedes-Benz. Zetsche zelf blijft na zijn aftreden statutair twee jaar langs de zijlijn maar zal in mei 2021 voorzitter worden van de raad van toezicht.
Het lijkt dat Daimler schoon schip wil maken nu ook dit Duitse autoconcern moeilijke tijden doormaakt. Zo zit

Mercedes-Benz met de opdracht van de regering om de vervuiling door dieselmotoren aan te passen met technische ingrepen die miljarden kunnen gaan kosten. Bovendien loopt er al tijden een onderzoek naar mogelijk gesjoemel terwijl de Europese Commissie eerder deze maand aankondigde een onderzoek te starten naar mogelijke illegale afspraken van de drie Duitse autofabrikanten.

Daarbij komt nog dat ook Mercedes-Benz en Daimler de gevolgen ondervinden van de handelsoorlog, net als BMW dat om die reden van de week nog een winstwaarschuwing de wereld instuurde. En tenslotte wil Daimler het concern opdelen in drie divisies, personenauto’s/bestelwagens, vrachtwagens en financiële diensten. Het besluit daarover moet vallen in de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar mei waar Zetsche voor het laatst de scepter zal zwaaien.

Zetsche stapt eerder op bij Daimler - Automobielmanagement.nl

Zetsche stapt eerder op bij Daimler

Dr Dieter Zetsche stapt volgend jaar mei op als topman van Daimler, twee jaar eerder dan tot nu toe de bedoeling was. Zetsche heeft dan ruim twintig jaar aan het hoofd gestaan van Daimler en Mercedes-Benz. Hij wordt opgevolgd door de Zweed Ola Källenius die al lange tijd als kroonprins wordt beschouwd. Hij wordt dan de eerste niet-Duitser aan de leiding van Daimler.

dieter zetsche

Zetsche, die in mei 65 jaar werd, werkt al sinds 1976 bij Daimler. Na de zogeheten droomfusie met Chrysler, die zijn voorganger Dieter Schrempp in 1998 voltrok, kreeg Zetsche de leiding over de Amerikaanse tak. Hij werd gepromoveerd tot CEO nadat Schremp in 2006 na het ontbinden van de fusie aftrad.

Källenius is 49 en begon meteen na zijn opleiding bij Daimler. Hij zit sinds 2015 in de raad van bestuur en leidt daar sinds begin vorig jaar de divisie onderzoek en ontwikkeling bij Mercedes-Benz. Zetsche zelf blijft na zijn aftreden statutair twee jaar langs de zijlijn maar zal in mei 2021 voorzitter worden van de raad van toezicht.
Het lijkt dat Daimler schoon schip wil maken nu ook dit Duitse autoconcern moeilijke tijden doormaakt. Zo zit

Mercedes-Benz met de opdracht van de regering om de vervuiling door dieselmotoren aan te passen met technische ingrepen die miljarden kunnen gaan kosten. Bovendien loopt er al tijden een onderzoek naar mogelijk gesjoemel terwijl de Europese Commissie eerder deze maand aankondigde een onderzoek te starten naar mogelijke illegale afspraken van de drie Duitse autofabrikanten.

Daarbij komt nog dat ook Mercedes-Benz en Daimler de gevolgen ondervinden van de handelsoorlog, net als BMW dat om die reden van de week nog een winstwaarschuwing de wereld instuurde. En tenslotte wil Daimler het concern opdelen in drie divisies, personenauto’s/bestelwagens, vrachtwagens en financiële diensten. Het besluit daarover moet vallen in de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar mei waar Zetsche voor het laatst de scepter zal zwaaien.