FCA benoemt nieuw managementteam

Zoals eerder aangekondigd heeft CEO Mike Manley het managementteam van zowel Fiat Chrysler Automobiles als onderdelen of merken daarvan door elkaar geschud. “We stemmen onze topstructuur verder af op de doelen die in onze vijfjarenstrategie zijn opgenomen,” stelt Manley daarbij.

manley

Hij voorspelt dat Fiat Chrysler Automobiles ‘vijf buitengewoon uitdagende jaren’ tegemoet gaat, met strengere regels, toenemende concurrentie en waarschijnlijk minder groei in de hele wereld. "Het is onze kracht om het bedrijf met een scherpe focus op uitvoering en een voortdurende flexibiliteit aan te passen als de omstandigheden veranderen. Zo hebben we goed zicht op het bereiken van onze vijf-jaar-ambities.”

In de eerste plaats is de in Turijn geboren Pietro Gorlier benoemd tot Chief Operating Officer voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hij blijft ook de baas van Mopar, de motoren- en onderdelen business van FCA.

Ermano Ferrari is benoemd tot CEO van Magneti Marelli, de afzonderlijke onderdelendochter binnen de groep die mogelijk in de etalage staat. Mazerati krijgt een nieuwe baas in de persoon van de Duitser Harald Wester die echter ook Chief Technical Officer blijft. Tenslotte wordt Scott Garberding Chief Manufacturing Officer.

FCA benoemt nieuw managementteam - Automobielmanagement.nl

FCA benoemt nieuw managementteam

Zoals eerder aangekondigd heeft CEO Mike Manley het managementteam van zowel Fiat Chrysler Automobiles als onderdelen of merken daarvan door elkaar geschud. “We stemmen onze topstructuur verder af op de doelen die in onze vijfjarenstrategie zijn opgenomen,” stelt Manley daarbij.

manley

Hij voorspelt dat Fiat Chrysler Automobiles ‘vijf buitengewoon uitdagende jaren’ tegemoet gaat, met strengere regels, toenemende concurrentie en waarschijnlijk minder groei in de hele wereld. "Het is onze kracht om het bedrijf met een scherpe focus op uitvoering en een voortdurende flexibiliteit aan te passen als de omstandigheden veranderen. Zo hebben we goed zicht op het bereiken van onze vijf-jaar-ambities.”

In de eerste plaats is de in Turijn geboren Pietro Gorlier benoemd tot Chief Operating Officer voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hij blijft ook de baas van Mopar, de motoren- en onderdelen business van FCA.

Ermano Ferrari is benoemd tot CEO van Magneti Marelli, de afzonderlijke onderdelendochter binnen de groep die mogelijk in de etalage staat. Mazerati krijgt een nieuwe baas in de persoon van de Duitser Harald Wester die echter ook Chief Technical Officer blijft. Tenslotte wordt Scott Garberding Chief Manufacturing Officer.