Hij voorspelt dat Fiat Chrysler Automobiles ‘vijf buitengewoon uitdagende jaren’ tegemoet gaat, met strengere regels, toenemende concurrentie en waarschijnlijk minder groei in de hele wereld. "Het is onze kracht om het bedrijf met een scherpe focus op uitvoering en een voortdurende flexibiliteit aan te passen als de omstandigheden veranderen. Zo hebben we goed zicht op het bereiken van onze vijf-jaar-ambities.”

In de eerste plaats is de in Turijn geboren Pietro Gorlier benoemd tot Chief Operating Officer voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hij blijft ook de baas van Mopar, de motoren- en onderdelen business van FCA.

Ermano Ferrari is benoemd tot CEO van Magneti Marelli, de afzonderlijke onderdelendochter binnen de groep die mogelijk in de etalage staat. Mazerati krijgt een nieuwe baas in de persoon van de Duitser Harald Wester die echter ook Chief Technical Officer blijft. Tenslotte wordt Scott Garberding Chief Manufacturing Officer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding