Sander Jansen, tot en met vorige maand verkoopdirecteur bij Opel Nederland, zal met onmiddellijke ingang de positie van algemeen directeur bij de importorganisatie bekleden. Na het vertrek van zijn voorganger, Johan Claassen, vervulde hij deze positie ook al – zij het kortstondig – op ad interim-basis.

Jansen (35) is sinds 2008 werkzaam bij Opel Nederland en bekleedde vóór zijn nieuwe functie diverse productmarketingfuncties, gaf sturing aan het rental- en remarketingbeleid, was als districtsmanager verantwoordelijk voor een deel van het dealernetwerk en was verkoopdirecteur.

In zijn nieuwe functie rapporteert Jansen rechtstreeks aan Xavier Duchemin, Managing Director Sales, Aftersales and Marketing Opel Europe. Door de nieuwe verantwoordelijkheden van Jansen ontstaat er een vacature voor de positie van verkoopdirecteur. Aan de invulling van deze managementpositie wordt op dit moment gewerkt.