Mediaman Murdoch wordt topman bij Tesla

James Murdoch, baas van een groot aantal internationale media waaronder Fox en Sky, wordt vermoedelijk de nieuwe voorzitter (chairman) van de raad van bestuur van Tesla.

Mediaman Murdoch wordt topman bij Tesla

Murdoch is sinds 2016 al commissaris (non-executive director) bij Tesla. Als voorzitter zou hij Elon Musk opvolgen die na de rel over zijn getwitter van de toezichthouder SEC die rol drie jaar lang op moet geven. Musk blijft wel CEO en houdt dus de dagelijkse leiding bij Tesla in handen.

Volgens de Financial Times is de Australiër Murdoch de belangrijkste kandidaat voor de voorzittersrol. Hij krijgt zijn handen deels vrij nu de amusementstak van ‘zijn’ 21st Century Fox is verkocht aan Walt Disney. De schatrijke Murdoch overweegt nu een eigen fonds voor investeringen in technologiebedrijven op te zetten. "James is de ideale kandidaat voor deze functie, hij zou straks naast Elon zitten en krijgt dan van alles te horen over mogelijke deals," aldus een anonieme bron tegenover de FT.

Tegelijk is bekend geworden dat Musk zelf donderdag op bezoek is geweest in het Witte Huis. De Tesla-topman zou in ieder geval niet met president Trump of vice-president Pence hebben gesproken. Musk steunt Trump zo nu en dan maar heeft bij Tesla ook veel last van de hoge heffingen die de Verenigde Staten en China over en weer hebben opgelegd op elkaars auto’s. Om die reden is Tesla ook van plan om zeker twee miljard dollar te pompen in een eigen autofabriek in China.

Mediaman Murdoch wordt topman bij Tesla - Automobielmanagement.nl

Mediaman Murdoch wordt topman bij Tesla

James Murdoch, baas van een groot aantal internationale media waaronder Fox en Sky, wordt vermoedelijk de nieuwe voorzitter (chairman) van de raad van bestuur van Tesla.

Mediaman Murdoch wordt topman bij Tesla

Murdoch is sinds 2016 al commissaris (non-executive director) bij Tesla. Als voorzitter zou hij Elon Musk opvolgen die na de rel over zijn getwitter van de toezichthouder SEC die rol drie jaar lang op moet geven. Musk blijft wel CEO en houdt dus de dagelijkse leiding bij Tesla in handen.

Volgens de Financial Times is de Australiër Murdoch de belangrijkste kandidaat voor de voorzittersrol. Hij krijgt zijn handen deels vrij nu de amusementstak van ‘zijn’ 21st Century Fox is verkocht aan Walt Disney. De schatrijke Murdoch overweegt nu een eigen fonds voor investeringen in technologiebedrijven op te zetten. "James is de ideale kandidaat voor deze functie, hij zou straks naast Elon zitten en krijgt dan van alles te horen over mogelijke deals," aldus een anonieme bron tegenover de FT.

Tegelijk is bekend geworden dat Musk zelf donderdag op bezoek is geweest in het Witte Huis. De Tesla-topman zou in ieder geval niet met president Trump of vice-president Pence hebben gesproken. Musk steunt Trump zo nu en dan maar heeft bij Tesla ook veel last van de hoge heffingen die de Verenigde Staten en China over en weer hebben opgelegd op elkaars auto’s. Om die reden is Tesla ook van plan om zeker twee miljard dollar te pompen in een eigen autofabriek in China.