Leegloop in top van LeasePlan

Bij LeasePlan zijn twee topbestuurders met onmiddellijke ingang opgestapt. Financieel directeur Gijsbert de Zoeten en Chief Operating Officer Marco van Kalleveen leggen met wederzijds goedvinden hun functie neer. De Zoeten werkte twee jaar bij LeasePlan, van Kalleveen net een goed jaar.

Hun vertrek komt kort nadat een beursgang van de Amsterdamse onderneming spaak liep. LeasePlan, met 1,8 miljoen voertuigen in dertig landen één van de grootste autoleasebedrijven ter wereld, kondigde dit voorjaar aan naar de beurs te gaan, trok dat enkele weken later in, kwam ruim een maand geleden opnieuw met de aankondiging van een beursgang maar trok die al een week later weer in wegens het toen verslechterde klimaat op de beurzen. Of het vertrek van de twee bestuurders iets met die warrige gang van zaken te maken heeft is verder niet meegedeeld. Het Financieel Dagblad kreeg beide opgestapte managers ondanks herhaalde pogingen ook niet aan de lijn. Het FD noemt het tijdstip van het vertrek wel ‘hoogst opmerkelijk’.

Zoektocht

De raad van bestuur van LeasePlan bestaat nu nog uit drie mensen, onder leiding van CEO Tex Gunning, maar er wordt wel gezocht naar een nieuwe financieel directeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leegloop in top van LeasePlan - Automobielmanagement.nl

Leegloop in top van LeasePlan

Bij LeasePlan zijn twee topbestuurders met onmiddellijke ingang opgestapt. Financieel directeur Gijsbert de Zoeten en Chief Operating Officer Marco van Kalleveen leggen met wederzijds goedvinden hun functie neer. De Zoeten werkte twee jaar bij LeasePlan, van Kalleveen net een goed jaar.

Hun vertrek komt kort nadat een beursgang van de Amsterdamse onderneming spaak liep. LeasePlan, met 1,8 miljoen voertuigen in dertig landen één van de grootste autoleasebedrijven ter wereld, kondigde dit voorjaar aan naar de beurs te gaan, trok dat enkele weken later in, kwam ruim een maand geleden opnieuw met de aankondiging van een beursgang maar trok die al een week later weer in wegens het toen verslechterde klimaat op de beurzen. Of het vertrek van de twee bestuurders iets met die warrige gang van zaken te maken heeft is verder niet meegedeeld. Het Financieel Dagblad kreeg beide opgestapte managers ondanks herhaalde pogingen ook niet aan de lijn. Het FD noemt het tijdstip van het vertrek wel ‘hoogst opmerkelijk’.

Zoektocht

De raad van bestuur van LeasePlan bestaat nu nog uit drie mensen, onder leiding van CEO Tex Gunning, maar er wordt wel gezocht naar een nieuwe financieel directeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding