Hun vertrek komt kort nadat een beursgang van de Amsterdamse onderneming spaak liep. LeasePlan, met 1,8 miljoen voertuigen in dertig landen één van de grootste autoleasebedrijven ter wereld, kondigde dit voorjaar aan naar de beurs te gaan, trok dat enkele weken later in, kwam ruim een maand geleden opnieuw met de aankondiging van een beursgang maar trok die al een week later weer in wegens het toen verslechterde klimaat op de beurzen. Of het vertrek van de twee bestuurders iets met die warrige gang van zaken te maken heeft is verder niet meegedeeld. Het Financieel Dagblad kreeg beide opgestapte managers ondanks herhaalde pogingen ook niet aan de lijn. Het FD noemt het tijdstip van het vertrek wel ‘hoogst opmerkelijk’.

Zoektocht

De raad van bestuur van LeasePlan bestaat nu nog uit drie mensen, onder leiding van CEO Tex Gunning, maar er wordt wel gezocht naar een nieuwe financieel directeur.