Tesla benoemt Robyn Denholm tot bestuursvoorzitter

Tesla heeft de 55-jarige Australische Robyn Denholm benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur (chairman). Zij volgt Elon Musk op die op last van de Amerikaanse beurswaakhond SEC de functie van chairman op moet geven.

Denholm is al sinds 2014 onafhankelijk bestuurder ofwel commissaris bij Tesla. Zij is momenteel chief operating officer bij Telstar, het grootste telecombedrijf van Australië, maar zal die baan na een opzegtermijn van zes maanden opgeven om zich volledig te kunnen wijden aan Tesla. Voordat ze bij Telstar kwam werkte Denholm onder meer als financieel manager voor Toyota en ook bij Juniper Networks, Sun Microsystems en accountantsgigant Arthur Andersen & Co.

Tevreden

Musk zelf is tevreden met die keus: "Robyn heeft uitgebreide ervaring in zowel de technologie- als de auto-industrie. Ze heeft de afgelopen vier jaar een belangrijke bijdrage geleverd als lid van de raad van bestuur van Tesla om ons te helpen een winstgevend bedrijf te worden. Ik kijk ernaar uit om nog nauwer met Robyn samen te werken, omdat we de komst van duurzame energie blijven versnellen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla benoemt Robyn Denholm tot bestuursvoorzitter - Automobielmanagement.nl

Tesla benoemt Robyn Denholm tot bestuursvoorzitter

Tesla heeft de 55-jarige Australische Robyn Denholm benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur (chairman). Zij volgt Elon Musk op die op last van de Amerikaanse beurswaakhond SEC de functie van chairman op moet geven.

Denholm is al sinds 2014 onafhankelijk bestuurder ofwel commissaris bij Tesla. Zij is momenteel chief operating officer bij Telstar, het grootste telecombedrijf van Australië, maar zal die baan na een opzegtermijn van zes maanden opgeven om zich volledig te kunnen wijden aan Tesla. Voordat ze bij Telstar kwam werkte Denholm onder meer als financieel manager voor Toyota en ook bij Juniper Networks, Sun Microsystems en accountantsgigant Arthur Andersen & Co.

Tevreden

Musk zelf is tevreden met die keus: "Robyn heeft uitgebreide ervaring in zowel de technologie- als de auto-industrie. Ze heeft de afgelopen vier jaar een belangrijke bijdrage geleverd als lid van de raad van bestuur van Tesla om ons te helpen een winstgevend bedrijf te worden. Ik kijk ernaar uit om nog nauwer met Robyn samen te werken, omdat we de komst van duurzame energie blijven versnellen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding