Nissan ontslaat Carlos Ghosn

De Raad van Bestuur van Nissan is vandaag, donderdag, bijeen gekomen in Yokohama om het ontslag van Carlos Ghosn als president/voorzitter te bevestigen. Verwacht wordt dat Hiroto Saikawa, die Ghosn vorig jaar al als CEO opvolgde, nu ook tijdelijk bestuursvoorzitter wordt.

Nissan ontslaat Carlos Ghosn

Nissan heeft de bestuurders van Renault aangeboden de vergadering via een videolink te volgen. Eerder deze week besloot Renault de in de gevangenis zittende Ghosn voorlopig nog niet te ontslaan maar wel een tijdelijke vervanger als CEO te benoemen.

Zowel Nissan als Renault lijken van plan om de al twintig jaar bestaande alliantie tussen beide bedrijven ondanks de ‘ondergang’ van Ghosn zoveel mogelijk te redden. Nissan eist daarbij wel dat het een gelijkwaardiger positie krijgt. Tot nu toe heeft Renault 44 procent van de aandelen Nissan in handen en daar ook stemrecht terwijl Nissan slechts 15 procent in Renault bezit zonder stemrecht.

De beschuldigingen aan het adres van Ghosn blijven nu binnenstromen. Een Japanse bron meldt dat hij zijn rechterhand Greg Kelly, die eveneens is opgepakt, per email heeft gevraagd zijn kostendeclaraties te vervalsen. Die email zou in handen gevallen zijn van justitie in Japan. Verder heeft Ghosn Nissan al in 2002 gevraagd jaarlijks 100.000 dollar over te maken aan zijn oudste zuster voor een fictieve baan.

Nissan ontslaat Carlos Ghosn - Automobielmanagement.nl

Nissan ontslaat Carlos Ghosn

De Raad van Bestuur van Nissan is vandaag, donderdag, bijeen gekomen in Yokohama om het ontslag van Carlos Ghosn als president/voorzitter te bevestigen. Verwacht wordt dat Hiroto Saikawa, die Ghosn vorig jaar al als CEO opvolgde, nu ook tijdelijk bestuursvoorzitter wordt.

Nissan ontslaat Carlos Ghosn

Nissan heeft de bestuurders van Renault aangeboden de vergadering via een videolink te volgen. Eerder deze week besloot Renault de in de gevangenis zittende Ghosn voorlopig nog niet te ontslaan maar wel een tijdelijke vervanger als CEO te benoemen.

Zowel Nissan als Renault lijken van plan om de al twintig jaar bestaande alliantie tussen beide bedrijven ondanks de ‘ondergang’ van Ghosn zoveel mogelijk te redden. Nissan eist daarbij wel dat het een gelijkwaardiger positie krijgt. Tot nu toe heeft Renault 44 procent van de aandelen Nissan in handen en daar ook stemrecht terwijl Nissan slechts 15 procent in Renault bezit zonder stemrecht.

De beschuldigingen aan het adres van Ghosn blijven nu binnenstromen. Een Japanse bron meldt dat hij zijn rechterhand Greg Kelly, die eveneens is opgepakt, per email heeft gevraagd zijn kostendeclaraties te vervalsen. Die email zou in handen gevallen zijn van justitie in Japan. Verder heeft Ghosn Nissan al in 2002 gevraagd jaarlijks 100.000 dollar over te maken aan zijn oudste zuster voor een fictieve baan.