Eerder al werd Ghosn na zijn arrestatie aan de kant gezet als bestuursvoorzitter van Nissan. Tot nu toe blijft hij nog wel CEO en chairman bij Renault. Ook is hij nog niet afgezet als CEO van de in Amsterdam gevestigde alliantie van de drie autofabrikanten. Naar verluidt wordt daar donderdag een besluit over genomen. 

Schandalen

"Het zou moeilijk zijn Ghosn te handhaven als bestuursvoorzitter terwijl hij in de gevangenis zit," aldus Mitsubishi in een korte verklaring. Algemeen directeur Osamu Masuko zal voorlopig ook als chairman optreden. Ghosn kreeg de leiding bij Mitsubishi kort nadat Nissan in 2016 een controlerend belang nam in de toen vanwege andere schandalen in moeilijkheden verkerende concurrent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding