De benoeming van Biermann is vooral bedoeld om voor nieuwe ideeën te zorgen in het Koreaanse familiebedrijf. De Zuid-Koreaanse autogroep zette alles bij elkaar 17 hoge managers op een andere positie om de zaken op te frissen. 

De ingrepen volgen op de promotie in september van Euisun Chung, zoon van de inmiddels 80-jarige bestuursvoorzitter Mong-Koo-Chung, tot uitvoerend vice-voorzitter en daarmee feitelijk leider van de onderneming. 

De jongere Chung benoemde sindsdien al een andere oud-BMW-gediende, Thomas Schemera, tot hoofd productplanning voor autonoom rijdende auto’s terwijl Luc Donckerwolke, die van Bentley afkomstig is, de design-afdeling van Hyundai en Kia gaat leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding