Eerder al werd de Australische Robyn Denholm aangesteld als voorzitter van de Board. Zij vervangt Elon Musk die die rol moest opgeven na het hoogopgelopen conflict met beurswaakhond SEC over Musk’s tweets waarin hij eerst aankondigde Tesla van de beurs te willen halen maar dat korte tijd later weer introk. De SEC legde zowel Musk als Tesla een boete op van 20 miljoen dollar maar verplichtte het autobedrijf ook om meer buitenstaanders als commissaris aan te trekken om de CEO beter in toom te houden. 

In beleggerskringen wordt echter getwijfeld of de nieuwkomers wel zo geschikt zijn als Tesla wil doen geloven. Ellison, één van de rijkste mensen ter wereld maar ook een goede vriend van Musk, kocht begin vorig jaar al drie miljoen aandelen Tesla terwijl Wilson-Thompson weliswaar goed is in personeelszaken maar weinig weet van de technieken die Tesla toepast, zoals vergaande automatisering van de productie, en de gevolgen die dat heeft voor de arbeidsomstandigheden.