Fransman aan de top bij Infiniti

De voormalige baas van Nissan in Europa Christian Meunier is benoemd tot president van het luxe Nissan-merk Infiniti. Hij volgt met onmiddellijke ingang Richard Krueger op die sinds 2015 de baas was van Infiniti maar nu ‘andere kansen aan wil grijpen’.

De Fransman Meunier was de laatste tijd hoofd global marketing en sales bij Infiniti. Hij

begon zijn loopbaan in de autosector in Frankrijk waar hij onder meer werkte voor Ford en

Rover. Daarna vertrok hij voor Mercedes-Benz naar de Verenigde Staten waar hij later

marketing- en verkoopdirecteur werd voor Nissan North-America.

De abrupte veranderingen bij het luxe merk lijken te passen in de ‘shake-up’ die bij Nissan

aan de gang is na de arrestatie van voormalig bestuursvoorzitter Carlos Ghosn. Nadat eerder bekend werd dat de Spanjaard Jose Munoz voorlopig met verlof gaat als Chief Performance Officer is nu meegedeeld dat ook het hoofd human resources Arun Bajaj, een senior vice president bij Nissan, tijdelijk op non-actief is gesteld. Bajaj is ook directeur talentontwikkeling bij de alliantie Renault/Nissan/Mitsubishi, een rol die hij voorlopig eveneens niet zal vervullen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fransman aan de top bij Infiniti - Automobielmanagement.nl

Fransman aan de top bij Infiniti

De voormalige baas van Nissan in Europa Christian Meunier is benoemd tot president van het luxe Nissan-merk Infiniti. Hij volgt met onmiddellijke ingang Richard Krueger op die sinds 2015 de baas was van Infiniti maar nu ‘andere kansen aan wil grijpen’.

De Fransman Meunier was de laatste tijd hoofd global marketing en sales bij Infiniti. Hij

begon zijn loopbaan in de autosector in Frankrijk waar hij onder meer werkte voor Ford en

Rover. Daarna vertrok hij voor Mercedes-Benz naar de Verenigde Staten waar hij later

marketing- en verkoopdirecteur werd voor Nissan North-America.

De abrupte veranderingen bij het luxe merk lijken te passen in de ‘shake-up’ die bij Nissan

aan de gang is na de arrestatie van voormalig bestuursvoorzitter Carlos Ghosn. Nadat eerder bekend werd dat de Spanjaard Jose Munoz voorlopig met verlof gaat als Chief Performance Officer is nu meegedeeld dat ook het hoofd human resources Arun Bajaj, een senior vice president bij Nissan, tijdelijk op non-actief is gesteld. Bajaj is ook directeur talentontwikkeling bij de alliantie Renault/Nissan/Mitsubishi, een rol die hij voorlopig eveneens niet zal vervullen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding