Bertho Eckhardt (60) trad op 1 januari 2013 aan als algemeen voorzitter. Hij  heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het richten van Bovag op het primaire proces van leden. Daarvoor is fors geïnvesteerd in het merk, en zijn programma’s voor leden ontwikkeld om hen te ondersteunen in digitale marketing en toekomstbestendig ondernemerschap. De banden met Bovemij zijn aangehaald en de samenwerking geïntensiveerd. Uit die samenwerking is ViaBOVAG.nl gekomen, het online occasionplatform voor en door de leden.

Als algemeen voorzitter richt hij zich de komende jaren op drie speerpunten. Eckhardt: “Ten eerste wil ik me inzetten voor goede samenwerking in de mobiliteitsbranche met álle partijen. Want ik weet zeker dat alleen een integrale aanpak van de uitdagingen op mobiliteitsgebied ons verder brengt. En die uitdagingen zijn fors. We hebben de stevige klimaatdoelstellingen, de toenemende congestie, de luchtkwaliteit in steden, de brandstoftransitie, maar zeker ook de betaalbaarheid van mobiliteit en de veranderende wensen en behoeftes van consumenten.”

“Daarnaast wil ik samen met Bovag-leden aan de slag om de arbeidsvoorwaarden in de sector te moderniseren. Het is belangrijk dat die met de tijd meegaan en passen bij de veranderende tijdgeest, waarbij het belang van werkgevers en werknemers gedeeld is. We moeten zorgen dat onze branche aantrekkelijk blijft om in te werken.”

“Ten derde wil ik de vereniging Bovag – samen met de bestuursorganisatie en de werkorganisatie – klaarstomen voor de toekomst. De mobiliteitsretail verandert in rap tempo en daar hoort een slagvaardige en ondernemende branchevereniging bij. Daar gaan we in Bunnik werk van maken, komende tijd.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding