Volkswagen keert werknemers 4.750 euro bonus uit

De vaste werknemers van Volkswagen ontvangen over 2018 een prestatiebonus van 4.750 euro bruto de man, en dat is 650 euro meer dan in het voorafgaande jaar.“De prestaties die we in een moeilijk jaar 2018 gezamenlijk gerealiseerd hebben, leveren onze werknemers geld op,” aldus directeur personeelszaken Gunnar Kilian (foto).

“Onze mensen hebben een buitengewone flexibiliteit laten zien en hebben daarmee een doorslaggevende bijdrage geleverd aan het succes van Volkswagen. Het is terecht en van belang dat werknemers hun rol spelen als de zaken moeilijk worden.” Voorzitter Bernd Osterloh van de centrale ondernemingsraad vindt echter ‘dat de werknemers de gevolgen ondervonden van een reeks factoren waar ze meestal geen enkele controle over hadden’. “Daarom is het terecht dat ze nu hun aandeel in het succes van de onderneming ontvangen.” In november is al een eerste voorschot uitgekeerd van de bonus, waar alle werknemers die onder de CAO vallen recht op hebben. Met de loonafrekening van mei ontvangen ze nu de rest, ruim 3.000 euro bruto per persoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen keert werknemers 4.750 euro bonus uit - Automobielmanagement.nl

Volkswagen keert werknemers 4.750 euro bonus uit

De vaste werknemers van Volkswagen ontvangen over 2018 een prestatiebonus van 4.750 euro bruto de man, en dat is 650 euro meer dan in het voorafgaande jaar.“De prestaties die we in een moeilijk jaar 2018 gezamenlijk gerealiseerd hebben, leveren onze werknemers geld op,” aldus directeur personeelszaken Gunnar Kilian (foto).

“Onze mensen hebben een buitengewone flexibiliteit laten zien en hebben daarmee een doorslaggevende bijdrage geleverd aan het succes van Volkswagen. Het is terecht en van belang dat werknemers hun rol spelen als de zaken moeilijk worden.” Voorzitter Bernd Osterloh van de centrale ondernemingsraad vindt echter ‘dat de werknemers de gevolgen ondervonden van een reeks factoren waar ze meestal geen enkele controle over hadden’. “Daarom is het terecht dat ze nu hun aandeel in het succes van de onderneming ontvangen.” In november is al een eerste voorschot uitgekeerd van de bonus, waar alle werknemers die onder de CAO vallen recht op hebben. Met de loonafrekening van mei ontvangen ze nu de rest, ruim 3.000 euro bruto per persoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding