Nota, die pas 14 maanden voor BMW werkt, blijft ook verantwoordelijk voor andere taken waaronder merk- en productmanagement en aftersales. Verder gaat de tak die verantwoordelijk is voor BMW Motoren voortaan ressorteren onder de divisie ontwikkeling met als baas bestuurslid Klaus Fröhlich.

“We herstructureren onze divisies om het best mogelijke fundament te leggen voor de toekomst. Dit stuurt een duidelijke boodschap uit dat onze organisatie in de hele onderneming slank en efficiënt is,” stelt bestuursvoorzitter Harald Krüger. BMW Groep heeft verder aangekondigd dat Peter Schwarzenbauer, nu op bestuursniveau onder meer verantwoordelijk voor Mini en Rolls-Royce en voor de motorfietsen, op 1 oktober met pensioen gaat. Tot die tijd blijft hij zich bezig houden met elektromobiliteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding