Hij volgt in die rol Steven Armstrong (54) op die dan bestuursvoorzitter – chairman – van de Europese activiteiten wordt. Rowley moet de ingrijpende herstructurering van Ford in Europa niet alleen uitvoeren maar ook verder versnellen. Volgens het bericht van Ford is hij al geruime tijd nauw betrokken bij die transformatie. Ford kondigde eerder deze week aan dat de herstructurering 5.000 banen in Duitsland en nog eens een nog onbekend aantal in Groot-Brittannië zal gaan kosten. Armstrong zal nog wel de belangrijkste transformatie-projecten alsmede de ‘interacties met joint venture partners’ overzien. Een andere Europese manager, die voor joint ventures, allianties en commerciële zaken Birgit Behrendt, gaat na 40 jaren Ford met pensioen.

Tegelijkertijd is bekend geworden dat Ford een nieuwe financieel directeur heeft aangetrokken, Tim Stone (52) die twintig jaar bij de grootste online winkelier van de Westerse wereld Amazon heeft gewerkt. Stone volgt de bekende Bob Shanks (66) op die na 42 jaar bij Ford aan het eind van het jaar met pensioen gaat. “Hij is een fantastische collega geweest die leidt met integriteit, warmte en humor. Bob’s leiderschap was van doorslaggevend belang bij Ford’s comeback gedurende de grote recessie en hij is een partner van onschatbare waarde geweest bij de omvorming van Ford om in het volgende tijdperk succes te hebben,’’ luidt het dankwoord van CEO Jim Hackett. Verder gaat ook Peter Fleet, president international markets group, met pensioen hoewel hij pas 51 is. Fleet is vroeger onder meer verkoopdirecteur bij Ford of Europe geweest. Hij wordt opgevolgd door de Brit Mark Ovenden, tot nu toe directeur Midden-Oosten en Afrika en daarvoor van Ford in Groot-Brittannië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding