Om die reden hebben ze besloten de samenwerking niet voort te zetten. Axel Miller trad in mei 2010 toe tot de raad van bestuur van D’Ieteren als onafhankelijk bestuurder en werd in mei 2013 benoemd tot CEO en gedelegeerd bestuurder. ‘’In meer dan vijf jaar aan het hoofd van de groep D’Ieteren heeft hij een kwaliteitsvol team opgebouwd en gezonde en solide resultaten geboekt door een efficiënte samenwerking tussen D’Ieteren en haar dochterondernemingen,’’ aldus een persbericht.

Miller heeft actief geprobeerd het Belgische bedrijf minder afhankelijk te maken van de auto’s door de overname van de Italiaanse fabrikant van luxe schrijfwaren Moleskine en een Frans bedrijf voor woningonderhoud. Bovendien heeft hij de verkoop van 40 procent van Belron (CarGlass) aan financiële instellingen geregeld. Het dagelijks bestuur van de groep wordt voorlopig uitgeoefend door de andere leden van het directiecomité, Arnaud Laviolette en Francis Deprez, in afwachting van de benoeming van een nieuwe CEO.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding