Topman grootste Belgische autobedrijf D’Ieteren stapt plotseling op

CEO Axel Miller van de Belgische VW-importeur en dealer D’Ieteren stapt plotseling op. De raad van bestuur van het grootste autobedrijf van België, ook voor 60 procent eigenaar van autowasgigant Belron, is ‘tot de vaststelling gekomen dat hun visies op de toekomstige ontwikkelingen van de groep en de leiderschapsstijl niet langer samenvallen.’

Topman grootste Belgische autobedrijf D’Ieteren stapt plotseling op

Om die reden hebben ze besloten de samenwerking niet voort te zetten. Axel Miller trad in mei 2010 toe tot de raad van bestuur van D’Ieteren als onafhankelijk bestuurder en werd in mei 2013 benoemd tot CEO en gedelegeerd bestuurder. ‘’In meer dan vijf jaar aan het hoofd van de groep D’Ieteren heeft hij een kwaliteitsvol team opgebouwd en gezonde en solide resultaten geboekt door een efficiënte samenwerking tussen D’Ieteren en haar dochterondernemingen,’’ aldus een persbericht.

Miller heeft actief geprobeerd het Belgische bedrijf minder afhankelijk te maken van de auto’s door de overname van de Italiaanse fabrikant van luxe schrijfwaren Moleskine en een Frans bedrijf voor woningonderhoud. Bovendien heeft hij de verkoop van 40 procent van Belron (CarGlass) aan financiële instellingen geregeld. Het dagelijks bestuur van de groep wordt voorlopig uitgeoefend door de andere leden van het directiecomité, Arnaud Laviolette en Francis Deprez, in afwachting van de benoeming van een nieuwe CEO.

Reacties

[…] Belron aan enkele investeerders. Het Belgische bedrijf kwam onlangs ook al in het nieuws toen het plotseling afscheid nam van CEO Axel Miller. Vorige week is Francis Deprez, een oudgediende bij het bedrijf en vertrouweling van Nicolas […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Belgische VW-importeur d’Ieteren mogelijk in de etalage op
Topman grootste Belgische autobedrijf D’Ieteren stapt plotseling op - Automobielmanagement.nl

Topman grootste Belgische autobedrijf D’Ieteren stapt plotseling op

CEO Axel Miller van de Belgische VW-importeur en dealer D’Ieteren stapt plotseling op. De raad van bestuur van het grootste autobedrijf van België, ook voor 60 procent eigenaar van autowasgigant Belron, is ‘tot de vaststelling gekomen dat hun visies op de toekomstige ontwikkelingen van de groep en de leiderschapsstijl niet langer samenvallen.’

Topman grootste Belgische autobedrijf D’Ieteren stapt plotseling op

Om die reden hebben ze besloten de samenwerking niet voort te zetten. Axel Miller trad in mei 2010 toe tot de raad van bestuur van D’Ieteren als onafhankelijk bestuurder en werd in mei 2013 benoemd tot CEO en gedelegeerd bestuurder. ‘’In meer dan vijf jaar aan het hoofd van de groep D’Ieteren heeft hij een kwaliteitsvol team opgebouwd en gezonde en solide resultaten geboekt door een efficiënte samenwerking tussen D’Ieteren en haar dochterondernemingen,’’ aldus een persbericht.

Miller heeft actief geprobeerd het Belgische bedrijf minder afhankelijk te maken van de auto’s door de overname van de Italiaanse fabrikant van luxe schrijfwaren Moleskine en een Frans bedrijf voor woningonderhoud. Bovendien heeft hij de verkoop van 40 procent van Belron (CarGlass) aan financiële instellingen geregeld. Het dagelijks bestuur van de groep wordt voorlopig uitgeoefend door de andere leden van het directiecomité, Arnaud Laviolette en Francis Deprez, in afwachting van de benoeming van een nieuwe CEO.

Reacties

[…] Belron aan enkele investeerders. Het Belgische bedrijf kwam onlangs ook al in het nieuws toen het plotseling afscheid nam van CEO Axel Miller. Vorige week is Francis Deprez, een oudgediende bij het bedrijf en vertrouweling van Nicolas […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Belgische VW-importeur d’Ieteren mogelijk in de etalage op