De vergadering stuurde ook de voormalige Amerikaanse directeur van Nissan Greg Kelly, die destijds tegelijk met Ghosn werd gearresteerd maar korte later op borgtocht is vrijgelaten, naar huis. In Ghosn’s plaats werd Jean-Dominique Senard, de nieuwe CEO van Renault, tot lid van dit bestuursorgaan van Nissan benoemd. Daarmee lijkt Nissan te onderstrepen dat het geen reden ziet om de banden met de Franse alliantiepartner te verbreken. Ghosn werd vrijdag opnieuw gearresteerd omdat justitie in Japan denkt nieuwe beschuldigingen tegen hem te hebben.

Renault zelf heeft meegedeeld dat het Annette Winkler, voormalige CEO van Daimler-dochter Smart, wil benoemen tot lid van de raad van toezicht ofwel commissaris. Winkler (59) trad vorig jaar september terug bij Smart maar zit nog wel in het bestuur van Mercedes-Benz Zuid-Afrika. Haar benoeming moet nog wel worden goedgekeurd tijdens de aandeelhoudersvergadering van Renault op 12 juni.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding