Nissan’s verkoopchef Schillaci op ‘t punt te vertrekken

De verkoopbaas van Nissan Daniele Schillaci staat op het punt te vertrekken. De Executive Vice-President, die ook verantwoordelijk is voor de strategie rond elektrische auto’s, geeft nog acte de presence tijdens de Autoshow van Shanghai maar heeft zijn ontslagbrief al ingediend bij z’n bazen bij Nissan, schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Japan Times.

Nissan’s verkoopchef Schillaci op ‘t punt te vertrekken

Schillaci was een vertrouweling van de gevallen topman Carlos Ghosn die hem in 2015 ook van Toyota naar Nissan haalde als verkoopdirecteur. In 2017 werd Schillaci ook benoemd tot baas van de activiteiten in heel Azië en Oceanië. Waarom hij opstapt is formeel nog niet bekend maar vrijwel zeker is dat hij in de nasleep van de Ghosn-affaire niet meer goed ligt bij de huidige leiding van het bedrijf. Met zijn vertrek gaat de uittocht van voormalige Ghosn discipelen bij Nissan door. Eerder al stapten om dezelfde reden Jose Munoz, directeur voor de belangrijke Chinese markt, en personeelschef Arun Bajaj op. Verder heeft de voormalige COO Toshiyuki Shiga al meegedeeld dat hij na de algemene vergadering van aandeelhouders in Nissan in juni zijn biezen zal pakken.

Nissan’s verkoopchef Schillaci op ‘t punt te vertrekken - Automobielmanagement.nl

Nissan’s verkoopchef Schillaci op ‘t punt te vertrekken

De verkoopbaas van Nissan Daniele Schillaci staat op het punt te vertrekken. De Executive Vice-President, die ook verantwoordelijk is voor de strategie rond elektrische auto’s, geeft nog acte de presence tijdens de Autoshow van Shanghai maar heeft zijn ontslagbrief al ingediend bij z’n bazen bij Nissan, schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Japan Times.

Nissan’s verkoopchef Schillaci op ‘t punt te vertrekken

Schillaci was een vertrouweling van de gevallen topman Carlos Ghosn die hem in 2015 ook van Toyota naar Nissan haalde als verkoopdirecteur. In 2017 werd Schillaci ook benoemd tot baas van de activiteiten in heel Azië en Oceanië. Waarom hij opstapt is formeel nog niet bekend maar vrijwel zeker is dat hij in de nasleep van de Ghosn-affaire niet meer goed ligt bij de huidige leiding van het bedrijf. Met zijn vertrek gaat de uittocht van voormalige Ghosn discipelen bij Nissan door. Eerder al stapten om dezelfde reden Jose Munoz, directeur voor de belangrijke Chinese markt, en personeelschef Arun Bajaj op. Verder heeft de voormalige COO Toshiyuki Shiga al meegedeeld dat hij na de algemene vergadering van aandeelhouders in Nissan in juni zijn biezen zal pakken.