Schillaci was een vertrouweling van de gevallen topman Carlos Ghosn die hem in 2015 ook van Toyota naar Nissan haalde als verkoopdirecteur. In 2017 werd Schillaci ook benoemd tot baas van de activiteiten in heel Azië en Oceanië. Waarom hij opstapt is formeel nog niet bekend maar vrijwel zeker is dat hij in de nasleep van de Ghosn-affaire niet meer goed ligt bij de huidige leiding van het bedrijf. Met zijn vertrek gaat de uittocht van voormalige Ghosn discipelen bij Nissan door. Eerder al stapten om dezelfde reden Jose Munoz, directeur voor de belangrijke Chinese markt, en personeelschef Arun Bajaj op. Verder heeft de voormalige COO Toshiyuki Shiga al meegedeeld dat hij na de algemene vergadering van aandeelhouders in Nissan in juni zijn biezen zal pakken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding