Vrouwen in de meerderheid in directie GM

De Raad van Bestuur van General Motors zal na de algemene aandeelhoudersvergadering van 4 juni meer vrouwen dan mannen tellen, een ‘first’ in de internationale autowereld.

Vrouwen in de meerderheid in directie GM

General Motors gaat het toporgaan terugbrengen van 13 naar 11 leden met straks zes vrouwen en vijf mannen. Twee leden stappen tijdens de AV op wegens het bereiken van de daarvoor gestelde leeftijdsgrens van 72 jaar. Zij zullen ook niet worden vervangen, aldus General Motors.

General Motors heeft al geruime tijd in Mary Barra als enige van de grote autofabrikanten een vrouwelijke CEO. Uit een mededeling van GM blijkt dat zij vorig jaar in totaal 21,87 miljoen dollar heeft opgestreken, iets minder dan in 2017. Met die beloning zit ze nog wel in de Top 20 van best betaalde Amerikaanse bedrijfsbazen. Barra verdient daarmee ook 281 keer zo veel als de gemiddelde werknemer van General Motors. Haar collega Jim Hackett ging vorig jaar naar huis met 17,8 miljoen dollar, hoewel de cijfers door uiteenlopende rekenmethoden niet helemaal vergelijkbaar zijn. Mike Manley van Fiat Chrysler Automobiles kreeg minder dan een miljoen voor het halfjaar nadat hij de leiding overnam van Sergio Marchionne. Als Manley de gestelde doelen voor FCA weet te halen, dan komt hij dit jaar wel weer aan minstens 14 miljoen dollar.

Vrouwen in de meerderheid in directie GM - Automobielmanagement.nl

Vrouwen in de meerderheid in directie GM

De Raad van Bestuur van General Motors zal na de algemene aandeelhoudersvergadering van 4 juni meer vrouwen dan mannen tellen, een ‘first’ in de internationale autowereld.

Vrouwen in de meerderheid in directie GM

General Motors gaat het toporgaan terugbrengen van 13 naar 11 leden met straks zes vrouwen en vijf mannen. Twee leden stappen tijdens de AV op wegens het bereiken van de daarvoor gestelde leeftijdsgrens van 72 jaar. Zij zullen ook niet worden vervangen, aldus General Motors.

General Motors heeft al geruime tijd in Mary Barra als enige van de grote autofabrikanten een vrouwelijke CEO. Uit een mededeling van GM blijkt dat zij vorig jaar in totaal 21,87 miljoen dollar heeft opgestreken, iets minder dan in 2017. Met die beloning zit ze nog wel in de Top 20 van best betaalde Amerikaanse bedrijfsbazen. Barra verdient daarmee ook 281 keer zo veel als de gemiddelde werknemer van General Motors. Haar collega Jim Hackett ging vorig jaar naar huis met 17,8 miljoen dollar, hoewel de cijfers door uiteenlopende rekenmethoden niet helemaal vergelijkbaar zijn. Mike Manley van Fiat Chrysler Automobiles kreeg minder dan een miljoen voor het halfjaar nadat hij de leiding overnam van Sergio Marchionne. Als Manley de gestelde doelen voor FCA weet te halen, dan komt hij dit jaar wel weer aan minstens 14 miljoen dollar.