Krüger zit al vier jaar in het bestuur van die Duitse organisatie voor de auto-industrie en vertegenwoordigt daarin de fabrikantengroep. Zetsche’s opvolger bij Daimler Ola Källenius is tegelijk toegetreden tot het algemene bestuur van het VDA.

Zetsche was sinds november 2006 bestuurslid en sinds 2008 vice-president van de organisatie. “Zetsche heeft gedurende lange tijd een grote Duitse auto-onderneming op onderscheidende en succesvolle manier geleid. Daarnaast heeft hij met veel toewijding zijn werk in het bestuur en presidium van het VDA gedaan,’’ aldus voorzitter Bernhard Mattes in zijn afscheidswoord. Hij onderstreepte daarbij dat Zetsche ook voorzitter is geweest van de Europese autokoepel ACEA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding