Hij was de op één na hoogste productiebaas in de grote fabriek in Fremont en heeft in die functie de productie van een reeks modellen opgezet. Als opvolger wordt de al in Silicon Valley verblijvende Belg Bert Bruggeman genoemd die onlangs bij Tesla in dienst is getreden.

Hochholdinger kwam drie jaar geleden naar Tesla om de productie te reorganiseren. Daarvoor werkte hij 22 jaar bij Volkswagen AG, onder meer als supervisor van de productie van de Audi A4, A5 en Q5. Hij adviseerde Audi ook recent nog over haar nieuwe fabriek in Mexico. Hochholdinger noch Tesla hebben op de berichten van Reuters willen reageren. Of het vertrek van de productiebaas het doel van Tesla om in het lopende kwartaal een record productie te halen doorkruisen zal, moet binnenkort blijken als de cijfers naar buiten komen.

Als Hochholdinger inderdaad weg is, dan is hij de zoveelste hoge manager die de laatste tijd de onderneming van Elon Musk heeft verlaten. Eerder al werd directeur inkoop Jon McNeill chief operating officer bij Lyft, pakte zowel de financiële topman als de directeur financiën hun biezen en ging ook de leider van het team autonoom rijden weg. Tesla zelf heeft dit voorjaar de Board of Directors opgeschoond en vier leden daarvan naar huis gestuurd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding