Herbert, die voorlopig wordt vervangen door de twee andere leden van de directie, bracht begin juni naar buiten het hele bedrijf onder de loep te nemen. Dat ging gepaard met een waarschuwing dat Pendragon in de eerste helft van 2019 zwaar verlies heeft geleden. 

Vooral de occasiontak Car Store, die werkt vanuit een flink aantal grote showrooms, draait bar slecht. Daardoor is de waarde van de voorraad aan auto’s eind maart opgelopen tot 520 miljoen euro, ruim 100 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Daarnaast stijgen de kosten met name bij de aftersales veel sterker dan gedacht en blijven de marges op nieuwe auto’s door de malaise op de Britse markt achter bij de verwachtingen. Aangenomen wordt dat de CEO het niet eens kon worden met de commissarissen over een nieuwe strategie om het bedrijf er bovenop te helpen. Een door Herbert voor september aangekondigde nieuwe strategie is daarom tot nader order uitgesteld.