Hij blijft nog wel beschikbaar als adviseur voor de onderneming, aldus CEO Elon Musk die Straubels vertrek aankondigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Straubel is de zoveelste hoge manager die bij Tesla zijn biezen pakt. Eerder deze week vertrok Steve McManus, chief engineering en verantwoordelijk voor onder meer het interieur en exterieur van de auto’s, naar Apple. Begin dit jaar wist Apple al Michael Schwekutsch, bij Tesla verantwoordelijk voor elektrische aandrijvingen, over te halen voor de Special Projects Group die bij de IPhone fabrikant nog steeds werkt aan automatisch rijden. In juni vertrokken ook personeelschef Felicia Mayo en chef manufacturing Peter Hochholdinger die naar de EV start-up Lucid Motors overstapte. 

Het vertrek van één van de grondleggers komt net nadat Tesla teleurstellende kwartaalcijfers heeft aangekondigd. Die leidde weer eens tot een koersval van dit keer 11 procent van het aandeel Tesla op Wall Street.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding