Manager Renault/Nissan loopt over naar concurrentie

Arnaud Deboeuf, de feitelijke manager van de Renault-Nissan alliantie en oudgediende van Renault, is overgelopen naar aardsconcurrent PSA waar hij directeur industriële strategie wordt. Deboeuf volgt daarmee in het voetspoor van Carlos Tavares die in 2013 vertrok als ‘kroonprins’ van Renault om topman bij PSA te worden.

Manager Renault/Nissan loopt over naar concurrentie

Deboeuf werkte al sinds 1993 bij Renault en was sinds 2015 directeur van het bureau van de CEO van de alliantie. Hij had daarmee de dagelijkse leiding van die samenwerking in handen. Deboeuf staat ook bekend als vertrouweling van de vroegere CEO zelf, Carlos Ghosn, en heeft samen met hem de alliantie de laatste jaren verder vorm gegeven. Volgens de Franse pers wilde hij graag aan de slag bij Nissan maar werd dat geweigerd door Renault-baas Thierry Bolloré. “Dat was de eerste keer dat zo’n transfer binnen de alliantie zelf werd geweigerd,” stellen bronnen binnen Renault. Deboeuf stelt in een uitgelekte interne memo ‘dat niemand meer met mij wilde samenwerken’ en trok daar binnen de kortste keren zijn conclusie uit.

Manager Renault/Nissan loopt over naar concurrentie - Automobielmanagement.nl

Manager Renault/Nissan loopt over naar concurrentie

Arnaud Deboeuf, de feitelijke manager van de Renault-Nissan alliantie en oudgediende van Renault, is overgelopen naar aardsconcurrent PSA waar hij directeur industriële strategie wordt. Deboeuf volgt daarmee in het voetspoor van Carlos Tavares die in 2013 vertrok als ‘kroonprins’ van Renault om topman bij PSA te worden.

Manager Renault/Nissan loopt over naar concurrentie

Deboeuf werkte al sinds 1993 bij Renault en was sinds 2015 directeur van het bureau van de CEO van de alliantie. Hij had daarmee de dagelijkse leiding van die samenwerking in handen. Deboeuf staat ook bekend als vertrouweling van de vroegere CEO zelf, Carlos Ghosn, en heeft samen met hem de alliantie de laatste jaren verder vorm gegeven. Volgens de Franse pers wilde hij graag aan de slag bij Nissan maar werd dat geweigerd door Renault-baas Thierry Bolloré. “Dat was de eerste keer dat zo’n transfer binnen de alliantie zelf werd geweigerd,” stellen bronnen binnen Renault. Deboeuf stelt in een uitgelekte interne memo ‘dat niemand meer met mij wilde samenwerken’ en trok daar binnen de kortste keren zijn conclusie uit.