Ilka Horstmeier (foto) wordt vanaf 1 november hoofd Human Resources Division als opvolger van Milagros Caiña-Andree die eind oktober om persoonlijke redenen vertrekt.

Met de benoeming van Horstmeier blijft er in ieder geval één vrouw op het hoogste managementniveau bij BMW. Horstmeier werkt sinds 1995 bij de Duitse autobouwer en is momenteel directeur van de autofabriek in Dingolfing. Daarvoor was ze al betrokken bij de motoren en elektrische aandrijving divisie. Verder wordt Milan Nedeljkovic per 1 oktober directeur productie als opvolger van de tot CEO gepromoveerde Oliver Zipse. Nedeljkovic kwam in 1993 bij BMW te werken en is nu hoofd van de Corporate Quality Division. Daarvoor gaf hij leiding aan de fabrieken in München en Leipzig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding