Karma Automotive in Californië is in feite de opvolger van Fisker Karma dat in 2013 faillissement moest aanvragen nadat de leverancier van de batterijen voor haar elektrische supercars eveneens over de kop was gegaan. De rechten op het merk en een autofabriek in Delaware werden overgenomen door het Chinese Wanziang dat twee jaar geleden begon met de productie van wat nu de Karma Revero heet.

Karma is momenteel aanwezig in de VS, Canada en een beperkt aantal landen maar wil nu ook de Europese markt veroveren. Daartoe heeft het bedrijf Kroymans aangetrokken die ervaring meebrengt bij onder meer verkoop en marketing van merken als Aston Martin, Jaguar, Ferrari, Cadillac en Alfa Romeo. Hij werkte eveneens als directeur Benelux bij Tesla, gaf leiding aan de opbouw van het Europese netwerk van Tesla en was daarvoor global sales director van de commerciële ruimtevaart onderneming XCOR Expeditions.

“Rogier brengt een weelde aan ervaring in met luxe elektrische auto’s, technologie en de duurzaamheidssector die een vitale aanwinst is voor ons team nu we onze wereldwijde aanwezigheid uitbreiden en nieuwe kansen zoeken op de Europese markt,” zegt John Maloney, chief revenue officer van Karma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding