Makoto Uchida is nieuwe topman Nissan

Het Japanse autoconcern Nissan Motor krijgt Makoto Uchida als de nieuwe topman. Met deze aankondiging kwam het bestuur dinsdag. Uchida was daarvoor de directeur van het samenwerkingsverband van Nissan met de Chinese automaker Dongfeng Motor.

Uchida komt voor meerdere uitdagingen te staan. Nissan worstelt met tegenvallende resultaten en kondigde onlangs duizenden ontslagen aan. De slechtere prestaties weerspiegelen de stand van de autosector die kampt met achterblijvende verkopen en verschuiving van de vraag richting zelfrijdende en elektrische auto’s. Ook moet het nieuwe hoofd van Nissan werken aan de inmiddels beschadigde relatie met Renault, nadat de voormalige topman Carlos Ghosn opgepakt werd op verdenking van fraude en belastingontduiking en er een machtsstrijd ontstond.

Naast de benoeming van Uchida kwamen er een paar andere wisselingen in de top. Ashwani Gupta wordt de nieuwe operationeel directeur. Hij was daarvoor operationeel directeur bij Mitsubishi. Jun Seki werd benoemd als de plaatsvervangende operationeel directeur van Nissan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] nieuwe management krijgt inmiddels vorm onder leiding van Makoto Uchida. Hij is in feite nog niet eens echt begonnen, maar Uchida liet zich tijdens een persconferentie van […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Bezoek Nissan HQ: ‘bevrijding’ van autoritaire stijl en priemende blikken Ghosn op
Makoto Uchida is nieuwe topman Nissan - Automobielmanagement.nl

Makoto Uchida is nieuwe topman Nissan

Het Japanse autoconcern Nissan Motor krijgt Makoto Uchida als de nieuwe topman. Met deze aankondiging kwam het bestuur dinsdag. Uchida was daarvoor de directeur van het samenwerkingsverband van Nissan met de Chinese automaker Dongfeng Motor.

Uchida komt voor meerdere uitdagingen te staan. Nissan worstelt met tegenvallende resultaten en kondigde onlangs duizenden ontslagen aan. De slechtere prestaties weerspiegelen de stand van de autosector die kampt met achterblijvende verkopen en verschuiving van de vraag richting zelfrijdende en elektrische auto’s. Ook moet het nieuwe hoofd van Nissan werken aan de inmiddels beschadigde relatie met Renault, nadat de voormalige topman Carlos Ghosn opgepakt werd op verdenking van fraude en belastingontduiking en er een machtsstrijd ontstond.

Naast de benoeming van Uchida kwamen er een paar andere wisselingen in de top. Ashwani Gupta wordt de nieuwe operationeel directeur. Hij was daarvoor operationeel directeur bij Mitsubishi. Jun Seki werd benoemd als de plaatsvervangende operationeel directeur van Nissan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] nieuwe management krijgt inmiddels vorm onder leiding van Makoto Uchida. Hij is in feite nog niet eens echt begonnen, maar Uchida liet zich tijdens een persconferentie van […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Bezoek Nissan HQ: ‘bevrijding’ van autoritaire stijl en priemende blikken Ghosn op