Britse Opel haalt meisjes binnen

Vauxhall, de Britse Opel, heeft in haar bestelautofabriek in Luton bij Londen een vijfdaags evenement ‘Women in Engineering’ georganiseerd. Elke dag werden 48 vrouwelijke leerlingen van plaatselijke middelbare scholen verwelkomd voor een reeks activiteiten.

Vauxhall gaf hen een uitgebreide rondleiding langs de lopende banden en de spuiterij, vertelde alles over de mogelijke loopbanen bij het bedrijf en probeerde de meisjes ook op andere manieren te interesseren voor een functie in de technische sector. Ook konden ze deelnemen aan een quiz over de methoden van ‘lean manufacturing’ en moesten ze in teams auto-onderdelen op de juiste manier aan een houten frame installeren.

Al bij Vauxhall aanwezige stagiaires vertelden waarom ze voor de autofabrikant hebben gekozen en wat hun ervaringen daar tot nu toe zijn. Tot besluit werd iedere deelneemster ‘onderworpen’ aan een sollicitatiegesprek. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het
‘zwaailichten’ centrum waar Vauxhall-busjes geschikt worden gemaakt voor ambulance, politie en brandweer, een uitstekende gelegenheid om de nodige foto’s te maken voor Facebook, Instagram of andere social media.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse Opel haalt meisjes binnen - Automobielmanagement.nl

Britse Opel haalt meisjes binnen

Vauxhall, de Britse Opel, heeft in haar bestelautofabriek in Luton bij Londen een vijfdaags evenement ‘Women in Engineering’ georganiseerd. Elke dag werden 48 vrouwelijke leerlingen van plaatselijke middelbare scholen verwelkomd voor een reeks activiteiten.

Vauxhall gaf hen een uitgebreide rondleiding langs de lopende banden en de spuiterij, vertelde alles over de mogelijke loopbanen bij het bedrijf en probeerde de meisjes ook op andere manieren te interesseren voor een functie in de technische sector. Ook konden ze deelnemen aan een quiz over de methoden van ‘lean manufacturing’ en moesten ze in teams auto-onderdelen op de juiste manier aan een houten frame installeren.

Al bij Vauxhall aanwezige stagiaires vertelden waarom ze voor de autofabrikant hebben gekozen en wat hun ervaringen daar tot nu toe zijn. Tot besluit werd iedere deelneemster ‘onderworpen’ aan een sollicitatiegesprek. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het
‘zwaailichten’ centrum waar Vauxhall-busjes geschikt worden gemaakt voor ambulance, politie en brandweer, een uitstekende gelegenheid om de nodige foto’s te maken voor Facebook, Instagram of andere social media.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding