De Belg Bruggeman was pas een jaar geleden benoemd tot productiebaas maar houdt het nu al weer voor gezien. Tesla heeft tot nu toe nog geen reden gegeven voor zijn vertrek. Bruggeman werkte voorheen tien jaar bij chipfabrikant Cypress Semiconductor, ook in Californië.

Tesla heeft al tijden te kampen met een ware uittocht van managers. Dit jaar zijn al vijf productiechefs opgestapt, waaronder Bruggemans voorganger Peter Hochholdinger. Ook twee andere managers in de productie, Charles Mwangi en Shen Jackson, hebben na een relatief korte tijd hun biezen gepakt. In juli vertrok ook Jen Oehmicke, destijds als vice-president verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa. Begin dit jaar stapte financieel directeur Deepak Ahuja op terwijl halverwege 2019 Chief Technical Officer JB Straubel zijn vertrek aankondigde.

Er is ook goed nieuws over Tesla. In de eerste plaats lijkt de definitieve overeenkomst voor de bouw van de Europese ‘gigafactory’ in Berlijn nog voor het eind van dit jaar getekend te worden, heeft de regionale overheid in Brandenburg laten doorschemeren. Elders in de wereld heeft Tesla met Chinese banken omgerekend 1,4 miljard dollar aan leningen geregeld voor de financiering van de gigafactory in Shanghai. Die staat op het punt te gaan draaien waarmee Tesla beter aan de ook in China enorme vraag naar Model 3 kan gaan voldoen.