Lahoz volgt Artur Martins op, die recent is gestart in een nieuwe functie op het internationale hoofdkantoor in Seoul. Lahoz gaat rechtstreeks rapporteren aan Emilio Herrera, COO van Kia Motors Europe.

De 44-jarige Lahoz heeft meer dan twee decennia aan ervaring in de auto-industrie en is daarmee een belangrijke aanwinst voor het managementteam, zo laat Kia weten aan Automobiel Management. Vóór zijn nieuwe rol was hij werkzaam als director strategic planning & operations bij Kia motors Europe. In die functie was hij verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie van het bedrijf, CO2-management, business intelligence en salesplanning. Tevens stond hij aan het hoofd van de Europese productiefaciliteit in Slowakije.

Voordat hij bij Kia Motors Europe in dienst trad, was Lahoz als senior manager business Planning werkzaam bij Kia Motors Iberia.