Dikker is een internationaal ervaren HR-specialist die gedurende twintig jaar al een aantal managementposities bij het Daimler concern heeft vervuld. Zij studeerde communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en begon in 1996 als
trainee bij Mercedes-Benz. In 2014 richtte ze haar eigen bemiddelingsbureau in ons land op met de nadruk op vrouwelijke managers. In 2017 kreeg ze de leiding over de personeelszaken bij Athlon International, de fleetmanagement specialist van Daimler Mobility die gevestigd is in Amsterdam. Sinds juni vorig jaar is ze belast met human resources bij die tak van Daimler zelf.

In haar nieuwe functie rapporteert ze aan Wilfried Porth, personeel- en arbeidsdirecteur van Daimler AG & Mercedes Benz Vans, en aan Franz Reiner, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler Mobility. “Als mobiliteits dienstverlener focussen we ons bij Daimler Mobility op de drie kernactiviteiten financiële diensten, fleetmanagement en digitale mobiliteitsoplossingen. Onze medewerkers spelen een onderscheidende rol in deze transformatie. Ik ben verheugd dat we met Eefje Dikker een collega in het bestuur hebben die ons met een vooruitziend personeelsbeleid daadkrachtig in die veranderingsproces ondersteunt,” aldus Reiner.