Han ten Broeke is nieuwe algemeen voorzitter Bovag

Han ten Broeke (51) is door de ledenraad van Bovag op 24 maart benoemd tot algemeen voorzitter voor een periode van vier jaar. Ten Broeke werd voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ledenraad en verenigingsbestuur.

Hij is de opvolger van Bertho Eckhardt. Eckhardt legde vorig jaar zijn functie neer, omdat hij van mening was ‘dat de toekomst van Bovag gebaat is bij een nieuwe voorzitter.’ Sindsdien nam vice-voorzitter Derk de Haas de taken waar, ‘in nauwe samenwerking’ met de rest van het verenigingsbestuur van Bovag.

Derk de Haas, waarnemend algemeen voorzitter: “Met Han ten Broeke halen we een daadkrachtige bestuurder in de gelederen, een voorzitter die Bovag kan leiden naar de volgende fase. Hij is analytisch sterk, en in staat om – in de pluriforme vereniging die
Bovag is – mensen en meningen bij elkaar te brengen. Daarnaast zal hij in deze crisisperiode, en ver daarna, van grote waarde zijn voor de belangenbehartiging, met zijn uitstekende en brede politieke netwerk.”

Han ten Broeke zat twaalf jaar voor de VVD in de Tweede Kamer. In 2018 startte hij in de directie van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. Hij is een veelgevraagd commentator inzake buitenlandbeleid en internationale vraagstukken. Deze werkzaamheden zal Ten Broeke blijven uitvoeren, naast zijn werk voor Bovag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Han ten Broeke is nieuwe algemeen voorzitter Bovag - Automobielmanagement.nl

Han ten Broeke is nieuwe algemeen voorzitter Bovag

Han ten Broeke (51) is door de ledenraad van Bovag op 24 maart benoemd tot algemeen voorzitter voor een periode van vier jaar. Ten Broeke werd voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ledenraad en verenigingsbestuur.

Hij is de opvolger van Bertho Eckhardt. Eckhardt legde vorig jaar zijn functie neer, omdat hij van mening was ‘dat de toekomst van Bovag gebaat is bij een nieuwe voorzitter.’ Sindsdien nam vice-voorzitter Derk de Haas de taken waar, ‘in nauwe samenwerking’ met de rest van het verenigingsbestuur van Bovag.

Derk de Haas, waarnemend algemeen voorzitter: “Met Han ten Broeke halen we een daadkrachtige bestuurder in de gelederen, een voorzitter die Bovag kan leiden naar de volgende fase. Hij is analytisch sterk, en in staat om – in de pluriforme vereniging die
Bovag is – mensen en meningen bij elkaar te brengen. Daarnaast zal hij in deze crisisperiode, en ver daarna, van grote waarde zijn voor de belangenbehartiging, met zijn uitstekende en brede politieke netwerk.”

Han ten Broeke zat twaalf jaar voor de VVD in de Tweede Kamer. In 2018 startte hij in de directie van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. Hij is een veelgevraagd commentator inzake buitenlandbeleid en internationale vraagstukken. Deze werkzaamheden zal Ten Broeke blijven uitvoeren, naast zijn werk voor Bovag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding