Zweedse aan hoofd Mercedes-Benz Trucks

Daimler heeft de Zweedse Karin Rådström benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG, waar zij verantwoordelijk wordt voor Mercedes-Benz Trucks. Ze komt van concurrent Scania, onderdeel van de Volkswagen Groep, waar ze sinds vorig jaar als lid van de directie verantwoordelijk was voor verkoop en marketing. Rådström start overigens pas op 1 mei 2021 in haar nieuwe functie bij Mercedes-Benz Trucks.

Rådström begon in 2004 bij het Zweedse Scania als stagiaire nadat ze als Master of Engineering was afgestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm. Sinds 2007 heeft ze verschillende managementposities bekleed bij de verkoop- en service-organisatie van de vrachtwagenbouwer. Ook is ze hoofd geweest van de bussendivisie van Scania.

“We zijn erg blij dat we Karin kunnen verwelkomen bij ons wereldwijde leiderschapsteam. Ze heeft een enorme internationale ervaring in de sector commerciële voertuigen en een bewezen staat van dienst bij het vormgeven van een klantgerichte verkooporganisatie en merkervaring,’’ zegt bestuursvoorzittter Martin Daum van Daimler Truck AG die ook lid is van de Raad van Bestuur van Daimler AG. Rådström volgt Stefan Buchner op die na meer dan dertig jaar bij Daimler met pensioen gaat.

Zweedse aan hoofd Mercedes-Benz Trucks - Automobielmanagement.nl

Zweedse aan hoofd Mercedes-Benz Trucks

Daimler heeft de Zweedse Karin Rådström benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG, waar zij verantwoordelijk wordt voor Mercedes-Benz Trucks. Ze komt van concurrent Scania, onderdeel van de Volkswagen Groep, waar ze sinds vorig jaar als lid van de directie verantwoordelijk was voor verkoop en marketing. Rådström start overigens pas op 1 mei 2021 in haar nieuwe functie bij Mercedes-Benz Trucks.

Rådström begon in 2004 bij het Zweedse Scania als stagiaire nadat ze als Master of Engineering was afgestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm. Sinds 2007 heeft ze verschillende managementposities bekleed bij de verkoop- en service-organisatie van de vrachtwagenbouwer. Ook is ze hoofd geweest van de bussendivisie van Scania.

“We zijn erg blij dat we Karin kunnen verwelkomen bij ons wereldwijde leiderschapsteam. Ze heeft een enorme internationale ervaring in de sector commerciële voertuigen en een bewezen staat van dienst bij het vormgeven van een klantgerichte verkooporganisatie en merkervaring,’’ zegt bestuursvoorzittter Martin Daum van Daimler Truck AG die ook lid is van de Raad van Bestuur van Daimler AG. Rådström volgt Stefan Buchner op die na meer dan dertig jaar bij Daimler met pensioen gaat.