Nederlander hoofd productie bij Rolls-Royce

De Nederlander Frank van Meel wordt hoofd productie bij Rolls-Royce. Ook wordt hij verantwoordelijk voor de 7- en 8-serie bij moederbedrijf BMW. Van Meel wordt geen CEO van Rolls-Royce, zoals hier en daar in de media wordt gesuggereerd, want die functie is al sinds 2010 in handen van de Duitser Torsten Müller-Ötvös.

Van Meel, die autotechniek studeerde in Berlijn, werkte voorheen bij Audi onder meer aan de Quattro. In 2014 maakte hij de overstap naar BMW. Daar was hij onder meer hoofd voertuigontwikkeling en directeur van BMW M dat zich bezighoudt met sportversies van de originele BMW-modellen.

Als hoofd productlijn bij Rolls-Royce is hij de opvolger van Frank Weber die per 1 juli zal toetreden tot de Raad van Bestuur van de BMW Groep en daar de portefeuille productontwikkeling voor zijn rekening zal nemen. In die Raad van Bestuur zit ook een andere Nederlander, Pieter Nota, die verantwoordelijk is voor marketing en sales.

Nederlander hoofd productie bij Rolls-Royce - Automobielmanagement.nl

Nederlander hoofd productie bij Rolls-Royce

De Nederlander Frank van Meel wordt hoofd productie bij Rolls-Royce. Ook wordt hij verantwoordelijk voor de 7- en 8-serie bij moederbedrijf BMW. Van Meel wordt geen CEO van Rolls-Royce, zoals hier en daar in de media wordt gesuggereerd, want die functie is al sinds 2010 in handen van de Duitser Torsten Müller-Ötvös.

Van Meel, die autotechniek studeerde in Berlijn, werkte voorheen bij Audi onder meer aan de Quattro. In 2014 maakte hij de overstap naar BMW. Daar was hij onder meer hoofd voertuigontwikkeling en directeur van BMW M dat zich bezighoudt met sportversies van de originele BMW-modellen.

Als hoofd productlijn bij Rolls-Royce is hij de opvolger van Frank Weber die per 1 juli zal toetreden tot de Raad van Bestuur van de BMW Groep en daar de portefeuille productontwikkeling voor zijn rekening zal nemen. In die Raad van Bestuur zit ook een andere Nederlander, Pieter Nota, die verantwoordelijk is voor marketing en sales.