Jim Hackett weg als topman Ford

Topman Jim Hackett (65) van Ford gaat met pensioen. Hij wordt per 1 oktober vervangen door tweede man Jim Farley, momenteel Chief Operating Officer. Beide heren zullen de komende twee maanden de overdracht regelen. Hackett blijft tot maart volgend jaar wel als speciaal adviseur aan Ford verbonden.

‘”Die naadloze overdracht onderstreept de kracht van ons leiderteam, de opvolgingsplanning en de vooruitgang die we de afgelopen drie jaar als bedrijf hebben gerealiseerd,’’ zegt bestuursvoorzitter Bill Ford.

“Onder Hackett is Ford agressief het nieuwe tijdperk van slimme voertuigen binnen getreden en heeft het zich ook dieper gefocust op de wensen en behoeften van klanten. Tegelijkertijd heeft Ford de herstructureringsactiviteiten verbeterd, het productengamma vernieuwd en de bureaucratie teruggedrongen,’’ stelt Ford zelf. Hackett werd echter tegelijk al tijden verweten dat hij niet snel en daadkrachtig genoeg optrad en met name de herstructurering te traag en te zwak aanpakte.

De nieuwe topman kwam in 2007 naar Ford als wereldwijde manager marketing en sales. In de volgende jaren was hij ook enige tijd CEO van Ford of Europe. Hij werd in april vorig jaar hoofd van New Business, Technology & Strategy en is in februari dit jaar gepromoveerd tot COO ofwel ‘kroonprins’.

Jim Hackett weg als topman Ford - Automobielmanagement.nl

Jim Hackett weg als topman Ford

Topman Jim Hackett (65) van Ford gaat met pensioen. Hij wordt per 1 oktober vervangen door tweede man Jim Farley, momenteel Chief Operating Officer. Beide heren zullen de komende twee maanden de overdracht regelen. Hackett blijft tot maart volgend jaar wel als speciaal adviseur aan Ford verbonden.

‘”Die naadloze overdracht onderstreept de kracht van ons leiderteam, de opvolgingsplanning en de vooruitgang die we de afgelopen drie jaar als bedrijf hebben gerealiseerd,’’ zegt bestuursvoorzitter Bill Ford.

“Onder Hackett is Ford agressief het nieuwe tijdperk van slimme voertuigen binnen getreden en heeft het zich ook dieper gefocust op de wensen en behoeften van klanten. Tegelijkertijd heeft Ford de herstructureringsactiviteiten verbeterd, het productengamma vernieuwd en de bureaucratie teruggedrongen,’’ stelt Ford zelf. Hackett werd echter tegelijk al tijden verweten dat hij niet snel en daadkrachtig genoeg optrad en met name de herstructurering te traag en te zwak aanpakte.

De nieuwe topman kwam in 2007 naar Ford als wereldwijde manager marketing en sales. In de volgende jaren was hij ook enige tijd CEO van Ford of Europe. Hij werd in april vorig jaar hoofd van New Business, Technology & Strategy en is in februari dit jaar gepromoveerd tot COO ofwel ‘kroonprins’.