Skoda heeft nieuwe topman

Bij Skoda is Thomas Schäfer benoemd tot nieuwe directievoorzitter. Hij volgt Benard Maier op, die het bedrijf vijf jaar heeft geleid en begin juli afscheid nam als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Volkswagen-dochter.

Volgens Duitse bronnen werd het arbeidscontract van Maier niet meer verlengd wat zou passen in de grote stoelendans die momenteel bij de Volkswagen Groep en de verschillende onderdelen daarvan aan de gang lijkt te zijn.

Sahara

Thomas Schäfer was de afgelopen vijf jaar voorzitter en algemeen directeur van Volkswagen Groep Zuid-Afrika. Hier was hij verantwoordelijk voor de uitbreiding van het verkoopnetwerk in de hele regio sub-Sahara. Daarvóór werkte hij voor Volkswagen onder meer ook in de Verenigde Staten. Voor hij in 2012 in dienst trad bij Volkswagen was Schäfer sinds 1991 werkzaam voor Daimler, onder meer in Maleisië.

Agressief

CEO Herbert Diess zou de nieuwe Skoda-baas duidelijke richtlijnen hebben meegegeven voor de verdere ontwikkeling. Het Tsjechische merk zou niet agressief genoeg opereren en daardoor marktaandeel verliezen aan belangrijke concurrenten. “Hij heeft weinig zin als Skoda zich als derde premiummerk binnen de Volkswagen Groep zou gaan profileren,’’ zou Diess Schäfer hebben gezegd.

Skoda heeft nieuwe topman - Automobielmanagement.nl

Skoda heeft nieuwe topman

Bij Skoda is Thomas Schäfer benoemd tot nieuwe directievoorzitter. Hij volgt Benard Maier op, die het bedrijf vijf jaar heeft geleid en begin juli afscheid nam als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Volkswagen-dochter.

Volgens Duitse bronnen werd het arbeidscontract van Maier niet meer verlengd wat zou passen in de grote stoelendans die momenteel bij de Volkswagen Groep en de verschillende onderdelen daarvan aan de gang lijkt te zijn.

Sahara

Thomas Schäfer was de afgelopen vijf jaar voorzitter en algemeen directeur van Volkswagen Groep Zuid-Afrika. Hier was hij verantwoordelijk voor de uitbreiding van het verkoopnetwerk in de hele regio sub-Sahara. Daarvóór werkte hij voor Volkswagen onder meer ook in de Verenigde Staten. Voor hij in 2012 in dienst trad bij Volkswagen was Schäfer sinds 1991 werkzaam voor Daimler, onder meer in Maleisië.

Agressief

CEO Herbert Diess zou de nieuwe Skoda-baas duidelijke richtlijnen hebben meegegeven voor de verdere ontwikkeling. Het Tsjechische merk zou niet agressief genoeg opereren en daardoor marktaandeel verliezen aan belangrijke concurrenten. “Hij heeft weinig zin als Skoda zich als derde premiummerk binnen de Volkswagen Groep zou gaan profileren,’’ zou Diess Schäfer hebben gezegd.