Dohmen beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in de IT- en automobielbranche. Bij TecDoc bekleedde hij diverse leidinggevende functies voordat hij bij de digitalisatie-expert en Caruso-aandeelhouder EUCON met de opbouw van hun automotive unit begon. Dohmen is de opvolger van Alexander Haid, die Caruso, opgericht in 2017, gebracht heeft waar het zich nu bevindt.

Door de toenemende vraag naar fabrikantoverkoepelende OEM-telematicagegevens voor het vinden van nieuwe oplossingen en bedrijfsmodellen, heeft het bedrijf het toenemende belang van een directe connectiviteit voor de verdere ontwikkeling van het bedrijfsmodel aangetoond. Zes grote autofabrikanten, evenals een groot aantal andere spelers in de sector, nemen al deel aan het Caruso-ecosysteen en bieden hun gegevens en diensten via het platform aan.