Griffiths heeft volgens CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep de laatste vier jaar een leidende rol gespeeld bij Seat in het het opvoeren van de verkoopcijfers. Ook heeft hij leiding gegeven aan de ontwikkeling van Cupra. “Griffiths is één van de meest gekwalificeerde managers binnen de groep. Hij heeft mijn volledige steun en ik ben ervan overtuigd dat hij het succes van Seat voort zal zetten.’’

De Brit neemt zijn nieuwe rol op per 1 oktober en blijft voorlopig ook belast met verkoop en marketing. Hij vervangt dan Carsten Isensee die tijdelijk als topman fungeerde sinds het vertrek van Luca de Meo naar Renault. Isensee blijft verantwoordelijk voor financiën en IT terwijl Herbert Steiner, ook al van Audi, in het bestuur van Seat de leiding krijgt over productie en logistiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding