Carlos Ghosn gaat lesgeven aan universiteit in Libanon

Carlos Ghosn, de gesjeesde, gearresteerde en gevluchte ex-topman van Renault, Nissan en Mitsubishi, gaat lesgeven aan een universiteit in zijn geboorteland Libanon. “Ik bemoei me uiteraard niet met de politiek maar ik ga tijd en aandacht besteden aan het ondersteunen van Libanon in deze moeilijke tijden,’’ aldus Ghosn in een toelichting op het businessprogramma dat hij gaat leiden aan de Université Saint-Esprit de Kaslik in de hoofdstad Beiroet.

Ghosn: rancune binnen Nissan tegen Renault reden voor arrestatie

Hij vertelde daar ook dat oud-collega’s als Thierry Bolloré, vroeger van Renault en sinds kort van Jaguar Land Rover, bereid zijn om gastcolleges te geven. Ghosn is vlak voor de kerst vorig jaar op spectaculaire wijze ontsnapt uit zijn huisarrest in Japan en zit nu veilig in Libanon. Hij wist daarmee ook te ontsnappen aan zijn berechting voor fraude, misleiding en het gebruik van bedrijfsgeld voor privé doeleinden waarvoor zijn toenmalige rechterhand bij Nissan Greg Kelly nu wel in Tokyo voor de rechter staat.

Bestuurlijke capaciteiten

Ondanks dat recente verleden heeft de ex-autobaas natuurlijk wel wat in huis als het om bestuurlijke capaciteiten bij internationale bedrijven gaat. Hij heeft altijd alle lof gekregen voor de manier waarop hij Nissan ruim tien jaar geleden vrijwel van de ondergang heeft gered en heeft ook min of meer persoonlijk de alliantie van dat merk met Renault en later Mitsubishi opgebouwd. Die kennis en ervaring wil hij nu inzetten voor jonge studenten in Libanon. “Dit gaat over het scheppen van banen, werkgelegenheid en ondernemers zodat de maatschappij haar rol kan waarmaken in het weer opbouwen van mijn land. Deze studenten hebben meer dan ooit steun nodig en ik denk dat ik dat vanuit mijn ervaring kan bieden.’’

Carlos Ghosn gaat lesgeven aan universiteit in Libanon - Automobielmanagement.nl

Carlos Ghosn gaat lesgeven aan universiteit in Libanon

Carlos Ghosn, de gesjeesde, gearresteerde en gevluchte ex-topman van Renault, Nissan en Mitsubishi, gaat lesgeven aan een universiteit in zijn geboorteland Libanon. “Ik bemoei me uiteraard niet met de politiek maar ik ga tijd en aandacht besteden aan het ondersteunen van Libanon in deze moeilijke tijden,’’ aldus Ghosn in een toelichting op het businessprogramma dat hij gaat leiden aan de Université Saint-Esprit de Kaslik in de hoofdstad Beiroet.

Ghosn: rancune binnen Nissan tegen Renault reden voor arrestatie

Hij vertelde daar ook dat oud-collega’s als Thierry Bolloré, vroeger van Renault en sinds kort van Jaguar Land Rover, bereid zijn om gastcolleges te geven. Ghosn is vlak voor de kerst vorig jaar op spectaculaire wijze ontsnapt uit zijn huisarrest in Japan en zit nu veilig in Libanon. Hij wist daarmee ook te ontsnappen aan zijn berechting voor fraude, misleiding en het gebruik van bedrijfsgeld voor privé doeleinden waarvoor zijn toenmalige rechterhand bij Nissan Greg Kelly nu wel in Tokyo voor de rechter staat.

Bestuurlijke capaciteiten

Ondanks dat recente verleden heeft de ex-autobaas natuurlijk wel wat in huis als het om bestuurlijke capaciteiten bij internationale bedrijven gaat. Hij heeft altijd alle lof gekregen voor de manier waarop hij Nissan ruim tien jaar geleden vrijwel van de ondergang heeft gered en heeft ook min of meer persoonlijk de alliantie van dat merk met Renault en later Mitsubishi opgebouwd. Die kennis en ervaring wil hij nu inzetten voor jonge studenten in Libanon. “Dit gaat over het scheppen van banen, werkgelegenheid en ondernemers zodat de maatschappij haar rol kan waarmaken in het weer opbouwen van mijn land. Deze studenten hebben meer dan ooit steun nodig en ik denk dat ik dat vanuit mijn ervaring kan bieden.’’