Voor Mike Manley, momenteel nog CEO van Fiat Chrysler, is geen plaats ingeruimd in de Raad van Bestuur van Stellantis. Wat hij gaat doen, is nog niet bekend.

Dat hebben de twee autogroepen in een gezamenlijke verklaring meegedeeld. FCA en haar grootste aandeelhouder Exor van de Fiat-familie Agnelli hebben vijf leden benoemd, Groupe PSA eveneens vijf. Onder de andere bestuursleden, de zogenaamde non-executives ofwel commissarissen, bevinden zich Andrea Agnelli, een neef van Elkann, Ann Frances Godbehere die ook commissaris is van Shell en Kevin Scott, Chief Technology Officer van Microsoft. “De onafhankelijke bestuurders zijn afkomstig van verschillende professionele achtergronden en brengen belangrijke relevante perspectieven en ervaring met zich mee,’’ denkt Stellantis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding