Pleij (1976) trad in oktober 2018 in dienst bij LeasePlan Nederland als financieel directeur en lid van het managementteam van LeasePlan Nederland. Voordat hij bij LeasePlan kwam, was Pleij 17 jaar werkzaam in verschillende seniorposities binnen Risk en Finance bij ABN AMRO en dochter Stater N.V. In de laatste jaren als Managing Director ABN AMRO Head of Strategic Risk.

Duurzame mobiliteit

“Ik ben verheugd om het team van LeasePlan Nederland te mogen leiden en samen te werken met onze klanten en partners om de toekomst van duurzame mobiliteit in Nederland verder vorm te geven. LeasePlan heeft een uitstekend trackrecord opgebouwd in het leveren van innovatieve, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen aan onze klanten. Ik kijk ernaar uit om in de komende jaren samen met het team te werken aan het nog verder verbeteren van onze service-ervaring”, aldus de kersverse directeur.

Pleij zal rapporteren aan Chief Commercial Officer en Cluster Lead, Berno Kleinherenbrink. “We zijn erg blij om aan te kondigen dat Sander het team van LeasePlan Nederland gaat leiden. Zijn kennis, ervaring en uitstekende leiderschapsvaardigheden maken dat Sander de juiste man op de juiste plek is om onze klanten de volgende generatie duurzame mobiliteitsoplossingen te leveren. Ik kijk er naar uit om samen met Sander en het team van LeasePlan Nederland te werken aan het versnellen van de mobiliteitstransitie binnen de auto-industrie.”