Vrijsen kent een lange carrière in de autobranche, voornamelijk op het gebied van remarketing. Sinds 2010 werkt hij al voor BCA, de laatste jaren als commercieel manager. Vrijsen is expert op het gebied van de waarde van gebruikte auto’s in binnen- en buitenland en is lid van de ANWB Koerslijstcommissie. Hij maakt ook onderdeel uit van de jury van de Occasion van het Jaar-verkiezing van Automobiel Management.

BCA NL Importauto

Het onlangs gelanceerde label BCA NL Importauto krijgt de volle aandacht van Vrijsen in zijn nieuwe rol. “Al jaren is op het gebied van gebruikte auto’s de balans tussen vraag en aanbod in Nederland niet in orde,” zegt Vrijsen. “Nieuw worden er veel auto’s verkocht die een aantal jaar later als occasion niet erg gewild zijn, terwijl de veel gevraagde jong gebruikte auto’s onvoldoende beschikbaar zijn.”

Import en export zijn volgens Vrijsen de enige middelen om vraag en aanbod te laten rijmen. “In export was BCA altijd al heel sterk en daarom is de stap naar import, waarmee we onze klanten de juiste auto’s aanbieden van topkwaliteit, een logische. Ik zal een belangrijk deel van mijn tijd daaraan besteden.”

Label

Iede Aukema, algemeen directeur van BCA Barneveld. “Om de potentie van BCA NL Importauto te onderstrepen hebben we gekozen voor een uitbreiding van het directieteam met Tony. Vanuit die rol kan hij zich, inclusief alle bevoegdheden die nodig zijn, richten op het verder in de markt zetten van het recent gelanceerde kwaliteitslabel voor onze eigen importauto’s. De klant ontzorgen door de juiste importauto kant-en-klaar aan te bieden, met minimaal dezelfde zekerheden als een Nederlandse auto: er is op dat gebied een enorm potentieel.”